Ειδήσεις

Μήνυμα του νέου Δημάρχου Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκου με αφορμή την 79η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας


Μήνυμα του νέου Δημάρχου Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκου με αφορμή την 79η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής: Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, μνήμης και τιμής για τη Λάρισα.

Τιμούμε τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές, φέρνοντας τη λύτρωση της λευτεριάς και της ελπίδας στις γενιές που ακολούθησαν.

Στη συλλογική συνείδηση της πόλης, η 23η Οκτωβρίου του 1944, σηματοδοτεί τη νίκη ενάντια στις δυνάμεις της κατοχής, του φασισμού και του σκοταδισμού, χάρη στην αντίσταση και τις θυσίες των προγόνων μας.

Σήμερα, εβδομήντα εννέα χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Λάρισας, στεκόμαστε με δέος, συγκίνηση και σεβασμό μπροστά στους ήρωες, που πάλεψαν για την εθνική μας ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την ειρήνη.

Είναι δικό μας χρέος να υπερασπιζόμαστε τις αξίες αυτές που μας άφησαν παρακαταθήκη, με κυρίαρχο το μήνυμα της ενότητας, της ομοψυχίας, της αγάπης για την πατρίδα μας.

Είναι δικό μας χρέος να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, εχέγγυα για το μέλλον της πόλης μας και των παιδιών μας.

Απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις, καλούμαστε να επιστρατεύσουμε, με τη σειρά μας, την ενότητα, την υψηλή ατομικήκαι κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, με τη σιγουριά πως, έχοντας για οδηγό το ένδοξο παρελθόν μας, θα κατακτήσουμε ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους,  Χρόνια Πολλά Λάρισα!

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Θα είμαι πάντα δίπλα στους παραγωγούς ακτινίδιου
Επόμενο άρθρο Μηχανήματα έργου αποκαθιστούν τις ζημιές των πλημμυρών στη ΔΕ Πλατυκάμπου