Ειδήσεις

Μάξιμος: Θα είμαι πάντα δίπλα στους παραγωγούς ακτινίδιου


«Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια των αγροτών και των τοπικών αρχών να ενδυναμώσουν το προϊόν, συνέβαλα θετικά όποτε μου ζητήθηκε, είτε ως υπουργός είτε ως βουλευτής. Τόσο για το αρδευτικό Αιγάνης-Πυργετού για να αρδεύεται χωρίς προβλήματα η καλλιέργεια, όσο και για τη μείωση του ελάχιστου αριθμού μελών για τη σύσταση Ομάδας Παραγωγών για το Ακτινίδιο από 40 σε 20 μέλη, καθώς και για άλλα προβλήματα, όπως τη φετινή κατ’ εξαίρεση πρόωρη συγκομιδή του προϊόντος λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, με αφορμή την 17η γιορτή Ακτινιδίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού εκφράζει τη λύπη του, διότι «λόγω προγραμματισμένων από καιρό υποχρεώσεων δεν είναι εφικτό αυτή τη φορά να είμαι μαζί σας στην 17η γιορτή Ακτινιδίου» επισημαίνει ότι «αυτή η γιορτή, θεσμός πια για την περιοχή, ενδυναμώνει έναν από τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται η στήριξη που οφείλουμε να παρέχουμε στο ποιοτικό ακτινίδιο που παράγεται, που δεν είναι άλλος από την εξωστρέφεια. Με την αδιάλειπτη διοργάνωση της γιορτής Ακτινιδίου κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το  εμβληματικό αυτό προϊόν της περιοχής γίνεται ευρύτερα γνωστό, αναγνωρίσιμο πέρα από τα γεωγραφικά όρια της παραγωγής του, γεγονός σύμφυτο και με τις επιταγές της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής.

Τα όπλα του σύγχρονου Έλληνα αγρότη πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον. Συνεπώς, εξίσου σημαντικές παράμετροι είναι η καλύτερη οργάνωση της παραγωγής μέσω συνεταιριστικών σχημάτων και οικονομιών κλίμακος, η επίλυση βασικών προβλημάτων στην παραγωγική διαδικασία και κυρίως η ισχυροποίηση της ταυτότητας του προϊόντος, ώστε αυτό να μπορεί να εισέρχεται και να πωλείται σε διεθνείς αγορές, επιστρέφοντας ένα ικανοποιητικό οικονομικό αντιστάθμισμα στους παραγωγούς και στην τοπική κοινωνία».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, καταλήγοντας στο μήνυμά του, υπογραμμίζει ότι «χαίρομαι, διότι, τα εμπόδια σταδιακά ξεπερνιούνται και η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια είναι αξιοσημείωτη. Εύχομαι και στο εξής, οι κόποι και προσπάθειες των παραγωγών να βελτιώσουν τις παραγωγές τους και κατά συνέπεια την πρόσοδο από αυτές και τις ζωές τους, να  έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήρια επιστολή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο νέο Περιφερειάρχη και στους Δημάρχους Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του νέου Δημάρχου Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκου με αφορμή την 79η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας