Ειδήσεις

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας


Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος είναι αφιερωμένες στην «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα», με εκδήλωση αφιερωμένη στην αρχαία κουζίνα.

Η καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σουλτάνα-Μαρία Βαλαμώτη, ειδική στην αρχαιοβοτανική, αποκρυπτογραφεί τις μαγειρικές πρακτικές των προϊστορικών κοινοτήτων που στη Θεσσαλία απαριθμούν μερικές εκατοντάδες.

Μετά από μακροχρόνια έρευνα σχετικά με την προϊστορική και αρχαία κουζίνα,η κ. Βαλαμώτηερεύνησε τους πολιτισμούς της διατροφής στην προϊστορική Ευρώπη,στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος PlantCult (2016-2021),το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) – ΠρόγραμμαHorizon 2020, Έρευνα και Καινοτομία.

Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει πειραματική παρασκευή προϊστορικού γεύματος σε πήλινο φούρνο, σύγχρονη απομίμηση προϊστορικού φούρνου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τους Φίλους του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας,την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και ώρα 11:30.

Είσοδος στην εκδήλωση ελεύθερη.

 

(Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ημέρες εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό).

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από το Δήμο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Στην Ελασσόνα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Οι Θεσσαλοί όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία»