Ειδήσεις

Μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από το Δήμο Κιλελέρ


Έχουν καταγραφεί και ανακοινώθηκαν από την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ οι παρεμβάσεις που έγιναν και οι οποίες έχουν σαν στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Αρχικά στις τοπικές κοινότητες Γλαύκη, Πλατύκαμπο, Χάλκη, Νάματα, Μελισσοχώρι, Μελία, Αναγέννηση, Μόδεστος, Ελευθέριο, Άγιος Γεώργιος, Κραννώνας και  Μ. Μοναστήρι με τη συνδρομή και την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις των αποστάσεων από τα ποιμνιοστάσια των κτηνοτρόφων  και από  πομόνες που  αρδεύουν ή έχουν πόσιμο νερό, ενταφιάστηκαν τα νεκρά ζώα όλων αυτών των περιοχών που ανέρχονται σε χιλιάδες Ο ενταφιασμός έγινε αφού τηρήθηκαν οι συγκεκριμένες προδιαγραφές (επικάλυψη με νάιλον και ασβέστη), σύμφωνα με τις υπάρχουσες  διατάξεις. Η όλη διαδικασία έγινε  παρουσία και συνεργασία των αρμοδίων κλιμακίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα οποία,μετά τον ενταφιασμό, προέβησαν στον κατάλληλο ψεκασμό του χώρου ενταφιασμού των νεκρών ζώων,  όπως ενδείκνυται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα,για αυτές τις περιπτώσεις.

Στην τοπική κοινότητα Αρμενίου, μία από τις κοινότητες που επλήγησαν πρώτες από τη θεομηνία πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός των κατοίκων για τέτανο. Εμβολιάστηκαν κάτοικοι της τοπικής κοινότητας αλλά και κάτοικοι όμορων κοινοτήτων.  Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί και σε άλλες κοινότητες που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Σε συνεργασία με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τα τοπικά συμβούλια, σε χώρους ανά τοπική κοινότητα όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα κάνουν τους  απαραίτητους ψεκασμούςγια τον κίνδυνο των κουνουπιών αλλά και άλλων πιθανόν λοιμωδών αιτιών.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΣΘΕΒ, Πάρκου Καινοτομίας JOIST, και Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας
Επόμενο άρθρο Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας