Ειδήσεις

Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας: Πάμε κι όπου βγει» και με τις υποδομές των σχολείων της πόλης


Το περιστατικό με την πεπαλαιωμένη αθλητική υποδομή (μπασκέτα) στο 18ο δημοτικό, που λίγο έλειψε να προκαλέσει ατύχημα στους αθλούμενους, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. 

Είναι απόρροια της στρατηγικής της δημοτικής αρχής Καλογιάννη να αφήσει τις συντηρήσεις των γηρασμένων σχολικών κτιρίων και υποδομών στην τύχη τους. Είναι η συνέχεια της λογικής «πάμε κι όπου βγει», που στοίχισε ανθρώπινες ζωές ουκ ολίγες φορές. 

Πρόκειται για την λογική που ανάγει τις ανάγκες μας σε δυσβάστακτο έξοδο για τους προϋπολογισμούς την ώρα που δαπανώνται δεκάδες εκατομμύρια για την αλλαγή της φυσιογνωμίας του κέντρου της πόλης που σταδιακά παύει να είναι φιλικό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης. Την ώρα που  η πρόσβαση στο κέντρο με το ΙΧ θα ακριβοπληρώνεται εξαιτίας της ελεγχόμενης στάθμευσης που φέρνει η δημοτική αρχή, από την οποία θέλει να βγάζει 2,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τους κατοίκους που θα γίνουν επισκέπτες στην ίδια τους την πόλη.

Στο βωμό λοιπόν της δημιουργίας μιας πόλης “τουριστικού προορισμού”, που μετατρέπει τον δημόσιο χώρο σε πεδίο κερδοφορίας, δεν περισσεύουν τα απαραίτητα για την συντήρηση των σχολικών μονάδων που σε λίγες μέρες ανοίγουν με συσσωρευμένα προβλήματα ασφαλείας, όπως το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης πυροπροστασίας στην πλειοψηφία των σχολικών μονάδων. 

Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να αντικαταστήσει την μπασκέτα και να ελέγξει την στατικότητα των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολείου.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι ο λαός της πόλης πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για την πολιτική της δημοτικής αρχής που συμπλέει με τη στρατηγική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά για την υποχρηματοδότηση των σχολικών υποδομών. Όλοι τους ομονοούν στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για μη επιλεξιμότητα χρηματοδότησης των λαϊκών αναγκών. Είναι ανάγκη τα παραπάνω να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου, καταδικάζοντας όλους εκείνους που ενεργούν όταν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω, όπως με τον πρόσφατο  σεισμό στην πόλη που ανέδειξε την τραγική κατάσταση των σχολικών υποδομών της πόλης.

 

Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας

Λάρισα 28/08/2023

Προηγούμενο άρθρο Έργα αναβάθμισης υποδομών εντός οικισμών, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκ. Ευρώ στο Δήμο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας