Ειδήσεις

Έργα αναβάθμισης υποδομών εντός οικισμών, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκ. Ευρώ στο Δήμο Κιλελέρ


«Αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Δήμου μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, κάνοντας χρήση όλων των πόρων που μπορούμε να εξασφαλίσουμε από προγράμματα των αρμοδίων υπουργείων (Υποδομών και Εσωτερικών), αλλά και δικούς μας πόρους».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, σχετικά με την εξέλιξη των έργων αναβάθμισης των υποδομών εντός οικισμών τα οποία εκτελούνται παράλληλα στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Κιλελέρ. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν στην ασφαλτόστρωση,  στην κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίων καθώς και αγωγών όμβριων υδάτων στις δημοτικές ενότητες Αρμενίου, Κιλελέρ, Κραννώνα, Νίκαιας και Πλατυκάμπου. Τα τμήματα των οδών, που ήδη ασφαλτοστρώνονται έχουν συνολικό μήκος 12 χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί παραπάνω από  το μισό του έργου το οποίο  προβλέπεται να περατωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Με την έναρξη της δεύτερης θητείας μας στο Δήμο Κιλελέρ δεσμευτήκαμε ότι θα διεκδικήσουμε και θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να αποκαταστήσουμε και να αναβαθμίσουμε τις  βασικές υποδομές σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Ο Δήμος Κιλελέρ είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο. Σύντομα θα εξαγγείλουμε και θα προχωρήσουμε σε ανάλογα έργα εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ  σε τοπικές κοινότητες του Δήμου μας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Πολιτεία αποδέχθηκε το εμπεριστατωμένο αίτημα μας για την αναβάθμισης υποδομών και ενέκρινε τη χρηματοδότηση των έργων. Να τονίσω ότι παράλληλα εκτελούνται και οι εργασίες του άλλου μεγάλου έργου στο Δήμο αυτό της αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. Ευρώ. Θυμίζω ότι τα δύο έργα  οδοποιίας, που παράλληλα υλοποιούνται, ήταν προγραμματισμένα και με σαφήνεια αναφέρονταν στις εξαγγελίες μας ως πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα 100+1 δημόσια κτίρια που αλλάζουν το ενεργειακό αποτύπωμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας: Πάμε κι όπου βγει» και με τις υποδομές των σχολείων της πόλης