Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο λαϊκισμός ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοκρατία μας


«Η 24η Ιουλίου είναι ένα μεγάλο ορόσημο της νεώτερης ιστορίας μας, καθώς η αποκατάσταση της Δημοκρατίας έθεσε την απαρχή μιας νέας εποχής που μας έφερε, χάρις στην οξυδέρκεια και την αποφασιστικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πολύ σύντομα στον πυρήνα της Ευρώπης. Την ημέρα αυτή του 1974, η Ελλάδα άφηνε πίσω της την πολιτική ανωμαλία, που επέβαλε η επτάχρονη δικτατορία με την καταστολή των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, και έμπαινε στο δρόμο της οριστικής άρσης του υπονομευτικού διχασμού που είχαν προκαλέσει οι πολιτικές αντιπαραθέσεις του 20ού αιώνα. Η ‘‘μεταπολίτευση’’, παρ’ όλες τις αδυναμίες που μπορεί κάποιος να της καταλογίσει είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ειρηνική και δημοκρατική περίοδος που έχει βιώσει η χώρα μας. Η αξία των όσων κατακτήσαμε αποδείχθηκε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο κατά την διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, όταν η οικονομική κρίση διόγκωσε τον κάθε τύπου λαϊκισμό και έθεσε σε δοκιμασία τους θεσμούς. Ο λαϊκισμός είναι και σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοκρατία μας. Η Ελλάδα έχοντας ξεπεράσει με θυσίες, αλλά επιτυχώς, τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετώπισε, και με ενισχυμένη πλέον την αυτοπεποίθησή της, μπορεί να διορθώσει τις παθογένειες του παρελθόντος, στοχεύοντας σε ένα μέλλον ευημερίας και ασφάλειας για όλους τους πολίτες της». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την επέτειο των 49 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

 

Δεν ξεχνώ…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του επισημαίνει, επίσης, ότι «αυτήν την ημέρα, είναι αναγκαίο να μην λησμονούμε ότι η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας θα επισκιάζεται πάντοτε από την βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν, και είχε ως συνέπεια την προσφυγοποίηση δεκάδων χιλιάδων Κυπρίων και την έναρξη της κατοχής του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. 49 έτη μετά, η τουρκική αυθαιρεσία στην Κύπρο συνεχίζεται με την ίδια ένταση, με νέες προκλητικές ενέργειες, όπως είναι τα εγκαίνια του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ο εποικισμός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και η εμμονή της Άγκυρας στην επιβολή των τετελεσμένων της εισβολής με την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Από πλευράς μας δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε το παλαιό σύνθημα ‘‘δεν ξεχνώ’’, μέχρι τη στιγμή που θα φθάσουμε σε μια μόνιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε μια Κύπρο χωρίς κατοχικά στρατεύματα και στην επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους».

Προηγούμενο άρθρο Έμπειροι αλλά και νέοι στην αυτοδιοίκηση από τον Παραπόταμο στον συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Μανώλη
Επόμενο άρθρο Ασφαλτοστρώνεται πάνω από το 50% του νέου παραλιακού άξονα Ρακοπόταμος –Κεραμίδι