Ειδήσεις

Πανηγυρικός Εσπερινός, προς τιμή της εορτάζουσας Αγίας Μαρκέλλας


Στις 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προς τιμή της εορτάζουσας Αγίας Μαρκέλλας, στο ομώνυμο εξωκλήσι, που βρίσκεται σε λόφο του χωριού Χειμαδίου.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο πρώην εφημέριος του χωριού π. Λαυρέντιος, συλειτουργούντος του π. Γεωργίου και του σημερινού εφημέριου του χωριού π. Κυπριανού.
Τη θρησκευτική εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ζήση Γκανάτσιο, τον Πρόεδρο του Καλοχωρίου Γιώργο Σαίτη, τον τοπικό σύμβουλο  Δημήτρη Λάζο.
Επίσης, πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών παρακολούθησαν τον Εσπερινό.
Την ίδια μέρα το βραδάκι ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, παρευρέθηκε στη γιορτή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Κουλούρας στην πλατεία του οικισμού της Κουλούρας. Ο Δήμαρχος Τεμπών συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Μαιμάρη, τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γιώργο Νικολάου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κρανιάς κ. Γιάννη Μήτσιου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας Κουλούρας,σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. και τον Δήμο Τεμπών.
Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και γλέντησαν με την ψυχή τους, καθώς ένιωσαν το δροσερό αεράκι τούτες τις ζεστές ημέρες.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τεμπών μετέβη στην Κοινότητα Ελάτειας, όπου ο Μ.Ε.Σ Ελάτειας,  διοργάνωσε το 11ο ετήσιο Αντάμωμα Ελατειωτών, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τον Δήμαρχο Τεμπών συνόδευσαν οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Νίκος Μητσογιάννηςκαι Γιώργος Ντόντος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Καραναστάσης και Γιώργος Κυρίτσης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελάτειας κ. Γιάννης Ζάρρας.
    Χορευτικό από το Δήμο Αγιάς χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, με την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου Δημήτρη Σαμουρέλη.
    Τον αγαπητό χοροδιδάσκαλο τίμησε η Πρόεδρος του Μ.Ε.Σ. Ελάτειας κ. Βασιλεία Καραϊσκου, για την πολυετή συνεργασία με τον Σύλλογο
Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και κατακλύστηκε από δημότες και επισκέπτες.
Ο Δήμαρχος κ. Μανώλης, στον σύντομο χαιρετισμό μεταξύ άλλων ανέφερε:
“Είναι ευχάριστο που είμαστε εδώ όλοι μαζί και ανταμώνουμε και φέτος. Επίσης, είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι αρκετοί δημότες συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Συλλόγων και τις στηρίζουν. Ως δημοτική Αρχή είμασταν, είμαστε  και θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας. Οι Σύλλογοι είναι η καρδιά του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, αγαθά θεάρεστα και γενναιόδωρα, που όμως δυστυχώς στην εποχή μας τείνουν να εκλείψουν. Σας ευχαριστούμε που προσφέρετε στον τόπο μας και σας συγχαίρουμε για το έργο σας”.
Προηγούμενο άρθρο Γ. Λαμπρούλης: Αντιεπιστημονική και άκρως επικίνδυνη ρύθμιση η στελέχωση του με ανειδίκευτους εργαζόμενους
Επόμενο άρθρο Τους δρόμους Κρήνη – Ευύδριο, Βαμβακού – Ασπρόγεια και Παλαιόμυλος – Ερέτρια – Ασπρόγεια