Ειδήσεις

Γ. Λαμπρούλης: Αντιεπιστημονική και άκρως επικίνδυνη ρύθμιση η στελέχωση του με ανειδίκευτους εργαζόμενους


Την αντίθεση του ΚΚΕ στην ΠΝΠ της κυβέρνησης για στελέχωση των μονάδων του ΕΚΑΒ σε νησιά και ορεινές περιοχές, με στρατιωτικούς, πυροσβέστες και εργαζομένους ΟΤΑ, εξέφρασε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Πρόκειται για μία αντιεπιστημονική και άκρως επικίνδυνη ρύθμιση, σημείωσε, αφού ανειδίκευτοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στις κρίσιμες πρώτες ώρες ενός συμβάντος.

Επίσης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την παράταση της θητείας των γιατρών, μία πρακτική που επαναλαμβάνεται και δεν είναι λύση, από τη στιγμή που δεν γίνονται μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Σημείωσε πως πρέπει να γίνουν διαγωνισμοί με την πρόσληψη όλων των γιατρών που θα κάνουν αίτηση και με εξασφαλισμένες τις οικονομικές, εργασιακές και επιστημονικές συνθήκες για ν’ ασκούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους.

Κατήγγειλε ότι και με αυτές τις ΠΝΠ, αναδεικνύεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του λεγόμενου κόστους εργασίας στις εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες Υγείας, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Πανηγυρικός Εσπερινός, προς τιμή της εορτάζουσας Αγίας Μαρκέλλας