Ειδήσεις

Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Συκουρίου


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το  κτίριο του Γυμνασίου Συκουρίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 294.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Τεμπών.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σταθερά δίπλα στην κοινωνία, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία του green,  με διαγενεακά έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και δημιουργούν ένα βιώσιμο μέλλον. Σε συνεργασία  με τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας βελτιώνουμε την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Συκουρίου, αποδίδοντας ένα σύγχρονο και  λειτουργικό  σχολικό κτίριο. Μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας,  μειώνουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, εξοικονομούμε χρηματικούς πόρους».

 

Οι παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο Συκουρίου

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η αναβαθμίζεται σε  Κατηγορία Α με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη του σχολικού κτιρίου.

– Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κελύφους.

-Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα.

-Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης με συστοιχία λεβήτων φυσικού αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης καυσαερίων.

-Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.

-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργειακό συμψηφισμό.

-Εφαρμογή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Από την υλοποίηση του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία με θέμα την Άνοια στον χώρο του ΚΑΠΗ Πλατυκάμπου
Επόμενο άρθρο Γ. Λαμπρούλης: Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία