Ειδήσεις

«Λαϊκή Συσπείρωση» για να δυναμώσουν παντού τα στηρίγματα του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική


Σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ με τίτλο «Μαζί με τον λαό της Λάρισας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων».

Στην εκδήλωση , που έγινε στην κοίτη του Πηνειού, την κεντρική ομιλία έκανε ο Πέτρος Κρίκης, μέλος του ΤΓ Λάρισας και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ μίλησαν ακόμα ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του Γρ. Περιοχής Θεσσαλίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι 121 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Λαρισαίων, μέσα σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας. Οπως ειπώθηκε, «πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, με πλούσια δράση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, το νεολαιίστικο κίνημα, ανθρώπους με πλούσια προσφορά στον πολιτισμό και τον αθλητισμό της πόλη μας».

Σταθήκαμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική  που εφαρμόστηκε από τη δημοτική αρχή με τη στήριξη των άλλων παρατάξεων

Στην ομιλία του, ο Πέτρος Κρίκης, έκανε έναν μικρό απολογισμό της διοίκησης Καλογιάννη στο δήμο Λαρισαίων , σημειώνοντας τα εξής:

« Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι εκλεγμένοι της στον δήμο «στάθηκαν απέναντι στον «υπερκομματικό» δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, στις πολιτικές επιλογές και το έργο του, που είναι εχθρικό στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού της Λάρισας. Απέναντι σε βασικές επιλογές που έκανε η δημοτική αρχή στη Λάρισα, έχοντας τη στήριξη των συνδυασμών της ΝΔ, των μικρότερων παρατάξεων «πασοκογενούς»  προέλευσης, όπως και του εθνικιστικού – ακροδεξιού μορφώματος.

Έτσι λοιπόν την προηγούμενη 4ετία ψήφισαν όλοι μαζί την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών του δήμου, παραδίδοντας στα αρπαχτικά το πράσινο έναντι 2,5εκ ευρώ, τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης για 10 χρόνια έναντι 16εκ, ευρώ, δεσμεύοντας τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι οι Λαρισαίοι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όλοι μαζί επίσης έβαλαν πλάτη ώστε να συνεχιστεί η φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, καθώς η διοίκηση Καλογιάννη εισπράττει κάθε χρόνο 30εκ ευρώ από τις τσέπες των Λαρισαίων, τα λεγόμενα ίδια έσοδα, ενώ εισπράττει άλλα 2εκ από τις κλήσεις και τα διάφορα πρόστιμα.

Η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.α. υλοποιεί όλα αυτά τα χρόνια τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. στην διαχείριση των απορριμμάτων, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει”, όπου ισχυροποιείται η “ανταποδοτικότητα” των υπηρεσιών καθαριότητας.

Σε άμεση σύνδεση με τα παραπάνω, εξαπολύεται μια παραπέρα επίθεση στο λεηλατημένο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μέσω των Ευρωενωσιακής έμπνευσης «οικονομικών εργαλείων», όπως είναι το «τέλος ταφής» που για το δήμο Λάρισας θα σημάνει ετήσια επιβάρυνση 1,2 εκατ. ευρώ (για χαράτσι πρόκειται), το σύστημα «πληρώνω όσο πετάω», η «διευρυμένη ευθύνη παραγωγού», διάφοροι άλλοι «περιβαλλοντικοί φόροι». Ενώ αναβαθμίζεται η ενεργειακή καύση εφόσον επιτυγχάνεται ικανός βαθμός ενεργειακής απόδοσης».

 

Τραγικές καθυστερήσεις σε έργα όπως αυτό της υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καθυστέρηση αναγκαίων έργων όπως αυτό της υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ, τονίζοντας:

«η πόλη μας έχει πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια πολύ βαρύ φόρο αίματος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στον ΟΣΕ, την διάσπαση του από τις κυβερνήσεις και το ξεπούλημά του. Η πόλη της Λάρισας χωρίζεται στην μέση εδώ και πολλά χρόνια από ένα τεράστιο δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών, με ανισόπεδες διαβάσεις που έχουν μετατραπεί σε καρμανιόλες στοιχίζοντας τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Μερικές περιοχές όπως η διάβαση στην οδό Κάρλας δίπλα ακριβώς από το 4ο ΕΠΑΛ, στο ΑΤΑ όπου τη διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές, το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Μεζούρλο όπου πριν από λίγα χρόνια κεραυνοβολήθηκε από 10.000 βολτ, 15χρονος μαθητής, στα ‘’νταμάρια΄΄ της Ν. Σμύρνης όπου και εκεί το 2017 παρασύρθηκε ένα 10χρονο παιδί χάνοντας τη ζωή του, είναι μερικά μόνο παραδείγματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής που έχει για ‘’θεό’’ τη λογική κόστους-οφέλους.

Όλα αυτά τα χρόνια όμως και οι δημοτικές αρχές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν μερίδιο ευθύνης γιατί το πάγιο αίτημα της πόλης για υπογείωση των γραμμών, που ο λαός της πόλης μας το ανέδειξε μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με το σύνθημα Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας,  το θυσιάζουν στο ρεαλισμό των κερδών.

Είναι αμέτρητες οι φορές που επικαλούνταν στα δημοτικά συμβούλια τα τελευταία 15 χρόνια το τεράστιο κόστος του έργου, δικαιολογώντας εν’ μέρη την αδιαφορία των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του ΟΣΕ. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια ο κ. Καλογιάννης επικαλούνταν συχνά  τα επιχειρήματα των διοικήσεων του ΟΣΕ, για δήθεν κατασκευαστική δυσκολία στο έργο της υπογειοποίησης και ‘’παζάρευε’’ μαζί τους ημίμετρα για το τεράστιο αυτό πρόβλημα, ενώ  την υπογειωποίηση την θυμάται μετά από κάθε θανατηφόρο ατύχημα για να καθησυχάσει το λαό και να διώξει το μερίδιο των ευθυνών από πάνω του.

Ε λοιπόν, μπροστά στα αδιέξοδα του «αστικού τους ρεαλισμού» τους απαντάμε ότι υπάρχει εναλλακτική, εκεί που διοικούν οι κομμουνιστές, όπως στο δήμο Πάτρας όπου με μπροστάρη τον κομμουνιστή δήμαρχο Κ. Πελετίδη, η Πάτρα κατάφερε να αποσπάσει την υπογειοποίηση των γραμμών που διέρχονται μέσα από την πόλη και μέχρι το λιμάνι».

 

Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορεί να κάνει ο λαός της Λάρισας

Κλείνοντας τόνισε τα εξής: «Είμαστε η αγωνιστική επιλογή επειδή όλοι οι άλλοι συμφωνούν και στήριξαν τη στρατηγική για μια Λάρισα αναβαθμισμένο τουριστικό – επιχειρηματικό κέντρο, με υποδομές και αναπλάσεις που ενισχύουν τις επενδύσεις κεφαλαίων στην εστίαση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, την αξιοποίηση αρχαιοτήτων για την υποστήριξη και διεύρυνση της πελατείας των ξενοδόχων, των αλυσίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης, του Real Estate.

Γιατί ο συνδυασμός μας εκφράζει συνέπεια, συνέχεια, αγωνιστικότητα, για να μπει φρένο στη φορολεηλασία, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικρό-επαγγελματίες, με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, με κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων, ιδιωτικών κλινικών και ξενοδοχείων.

Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση υπηρεσιών του δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου, που διεκδικούν μόνιμη δουλειά.

Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες, που καταβροχθίζουν 20 εκατ. ευρώ στον ηλεκτροφωτισμό, 10 εκ στην καθαριότητα, 6 εκατ. στο πράσινο, 12 εκατ. για έργα οδοποιίας και πολλά ακόμα. Για να μπει φρένο και στο κυνήγι των προστίμων, να ικανοποιηθούν λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού.

Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, σε έναν δήμο όπου 44 από τα 122 σχολεία είναι χτισμένα πριν το 1967 και 13 εξ’ αυτών είναι χωρίς καθόλου οικοδομική άδεια, αντ’ αυτού έχουν περάσει από διαδικασία τακτοποίησης με τους νόμους των αυθαιρέτων των τελευταίων ετών, ενώ τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι κτίσματα προ του 1955. Ενώ, η Ειδική Αγωγή στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες για 6ο χρόνο, πέφτουν σοβάδες σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. 

Η Διοίκηση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. δεν τολμά ούτε να διεκδικήσει τα παραπάνω από το υπουργείο γιατί υλοποιεί κατά γράμμα τις εντολές τις κυβέρνησης και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Επίσης δεν μπορεί ορισμένοι, όπως ο «εκλεκτός» της ΝΔ κ. Μαμάκος, να κουνάνε τώρα το δάκτυλο προεκλογικά και να ανεβαίνουν στα «κεραμίδια», όταν το κόμμα του μέσω των κυβερνήσεων και των μνημονίων που ψήφισε, έχει βάλει την υπογραφή του στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον δήμο της Λάρισας.

Απάντηση σ’ αυτήν την πολιτική, απάντηση από τη σκοπιά του λαϊκού συμφέροντος είναι η ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Γιατί Αύριο κιόλας μπορούμε να προχωρήσουμε σε:

  • κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς που απομυζούν 400.000 ευρώ κάθε χρόνο από τους γονείς.
  • κατάργηση των τελών ακίνητης περιουσίας στους μικρούς και φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
  • άμεση μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού στη λαϊκή κατοικία, τα μικρομάγαζα, στους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, τους άνεργους, τους ενταγμένους στο Κοινωνικό Επίδομα αλληλεγγύης, τους πολύτεκνους, τα εργατικά σωματεία τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς.
  • Άμεση μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και κατάργηση της επιβάρυνσης του 80% που έχει ενσωματωθεί στην τιμή του κυβικού εδώ και πολλά χρόνια.
  • Φορολογία με βάση το τζίρο και όχι τα τετραγωνικά όσον αφορά τραπεζοκαθίσματα και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους πάντα με κριτήριο τη διασφάλιση του χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων και των πεζοδρομίων.
  • Μείωση του τέλους καθαριότητας λαϊκών αγορών και πανηγυριών.
  • Κατάργηση κάθε είδους τέλους που αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων.
  • Συμβολική συμμετοχή  των δημοτών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (γήπεδα – κολυμβητήρια – γυμναστήρια – πολιτισμό), με κατάργηση των ετήσιων δυσβάσταχτων  διδάκτρων του ΔΩΛ ύψους  400.000 ευρώ. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών του δήμου, με συνεργασίες και συνέργειες με τα αθλητικά σωματεία της πόλης.
  • Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και την πολιτική “διαχείρισης της βλάβης”.

Απέναντι στα ιλουστρασιόν αφηγήματα του κ. Καλογιάννη «Ανθρώπινη πόλη, πόλη για να ζεις»  και του κ. Μαμάκου, « η Λάρισα που μας αξίζει»,

Εμείς η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός του ΚΚΕ στο δήμο Λάρισας  Συνεχίζουμε τον αγώνα για όμορφη πόλη!

Δηλαδή πόλη με ευτυχισμένους ανθρώπους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες, ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση της νεολαίας, πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, χωρίς παιδιά στη εξάρτηση, καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας.

Απαιτούμε την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.

Προτάσσουμε μία άλλη εναλλακτική πρόταση, έναν άλλο συνολικό σχεδιασμό που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία της ανθρώπινης ζωής που σήμερα μπαίνει στο ζύγι του κέρδους.

Γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε: 

  • χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς),
  • δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό, προστασία του περιβάλλοντος σε ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο, ελεύθερους χώρους και εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας,
  • τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία,
  • την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων,
  • τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών.

Οργανώνουμε χωρίς διακρίσεις τον αγώνα. Δεν ρωτάμε τι ψηφίζει, τι εθνικότητα, τι σεξουαλική επιλογή έχει αυτός/αυτή που του/της πλειστηριάζουν το σπίτι, το μαγαζί. Ο εργαζόμενος που αντιμετωπίζει την εργοδοτική ασυδοσία, ο αδύναμος που πρέπει να προστατευτεί. 

Χτίζουμε ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης, με τα συνδικάτα, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα Μαθητικά Συμβούλια, τα αθλητικά σωματεία, τα πολιτιστικά στέκια και τους συλλόγους. Γι’ αυτά ως εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα κινητοποιηθούμε μαζί με το λαό, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης.

Αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης που εκφράστηκε με την σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ και στην πόλη της Λάρισας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσει και να εκφραστεί πιο δυναμικά στις κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτώβρη. Για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο λαός, να βάλει εμπόδια σ’ αυτή την από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της.

Εμείς ως 100% Μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι στους δήμους και στις Περιφέρειες θα σταθούμε απέναντι σε ένα εχθρικό – ταξικό κράτος που δείχνει συχνά το πρόσωπό του, απέναντι σε μια εγκληματική πολιτική που αφήνει τον λαό απροστάτευτο όπως στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Όπως το διαρκές έγκλημα των πυρκαγιών κάθε καλοκαιριού. Για να μην πάει χαμένη άλλη μια 4ετία για το λαό της πόλης.

Σήμερα παρουσιάζουμε ένα μεγάλο μέρος από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο της Λάρισας. Πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, με πλούσια δράση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, το νεολαιίστικο κίνημα, ανθρώπους με πλούσια προσφορά στον πολιτισμό και τον αθλητισμό της πόλη μας.»

 

 

Υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική πείρα για την πλειοψηφία του λαού και από την 13χρονη διοίκηση της Ν.Δ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

 

Ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική πείρα για την πλειοψηφία του λαού και από την 13χρονη διοίκηση της Ν.Δ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες στη βιομηχανία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις κατασκευές και τα τεχνικά έργα, τον αγροτοδιατροφικό τομέα στη Θεσσαλία και γενικότερα, δόθηκαν από την Ε.Ε, τις κυβερνήσεις και την νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή, αρκετά δισεκατομμύρια. Σ’ αυτούς δίνεται από την Περιφέρεια, πάνω από το 75% του ΕΣΠΑ, του Π.Α.Α και η μερίδα του λέοντος των προϋπολογισμών της.

Οι πολλοί και στο Ν. Λάρισας, βιώνουν χρόνια τώρα την ακρίβεια και τη φτώχεια, τους τσακισμένους μισθούς και συντάξεις, την ανεργία, την μερική απασχόληση, πολλοί βιοπαλαιστές γεωργοκτηνοτρόφοι το ξεκλήρισμα, την δραστική μείωση του εισοδήματος του αγροτοπαραγωγού και του αυτοαπασχολούμενου, την άγρια φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών, καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς, την υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας με τα μεγάλα προβλήματα των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό στα Νοσοκομεία και στα Κ.Υ, τα προβλήματα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του νερού, της διαχείρισης των αποριμμάτων, τα προβλήματα του περιβάλλοντος.  

(…)

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προωθεί η διοίκηση της Ν.Δ στην περιφέρεια, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την στήριξη των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα, ναζιστικής Ελληνικής Αυγής, περιλαμβάνει την γενναία στήριξη των επιχειρηματικών επενδύσεων στις ΑΠΕ, που ιδιωτικοποιούν την ενέργεια και επιβαρύνουν με πανάκριβα τιμολόγια τα λαϊκά νοικοκυρά, καταστρέφουν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, το περιβάλλον, όχι όμως την στήριξη των χιλιάδων ανθρώπων που τους έχει κοπεί ή απειλούνται με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν.

Έχει πανάκριβα διόδια στην ΠΑΘΕ, στην Ε65, για τα οποία συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρχουν, αλλά μεγάλο μέρος του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου σε κακή κατάσταση, παντελή απουσία έργων και μέτρων ασφάλειας του ιδιωτικοποιημένου σιδηρόδρομου, άρνηση υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών εντός της Λάρισας. Έχει αστικές αναπλάσεις για τους εργολάβους και την στήριξη του τουριστικού κεφαλαίου, αλλά όχι ελεύθερους χώρους, νέες φοιτητικές εστίες, ελάχιστα έργα ύδρευσης και άρδευσης, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους πολιτισμού και αθλητισμού που θα καλύπτουν δωρεάν όλες τις ανάγκες του λαού.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που προωθεί, θυσιάζει τις ανθρώπινες ανάγκες, μολύνει τον αέρα, το έδαφος και τα νερά (Πηνειού, Τιταρήσιου και άλλων ποταμών), απο ανεξέλεγκτα βιομηχανικά, κτηνοτροφικά και άλλα απόβλητα, από την επικίνδυνη καύση του επικίνδυνου αποριμματογενούς καυσίμου στη ΒΙΟΚΕΡΑΛ, την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, για χάρη των κερδών της, τα οποία θα μεγαλώσουν αφού στον σχεδιασμό της η περιφέρεια έχει την αδειοδότηση και χρηματοδότηση κατασκευής εργοστασίων παραγωγής SRF/RDF, σε Βόλο, Λάρισα & Δ. Θεσσαλία.

Αυτά τα συμφέροντα των λίγων, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εγκατάσταση βάσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε στην 110 Π.Μ της Λάρισας και στην Μαγνησία, υπηρέτησε η περιφερειακή αρχή της Ν.Δ.

Γι’ αυτό εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και ΕΒΕ, νέοι και νέες των λαικών οικογενειών του Ν. Λάρισας και όλης της Θεσσαλίας, πρέπει να γυρίσουν μαζικά την πλάτη στην απερχόμενη διοίκηση της Ν.Δ Να μην χαραμίσουν όμως την ψήφο στις άλλες αστικές παρατάξεις της δήθεν αντιπολίτευσης στην περιφέρεια, γιατί από κοινού στήριζαν τις βασικές αντιλαϊκές επιλογές και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης και ανταγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων των λίγων.

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ με την επωνυμία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στους Δήμους, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε, των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τ.Δ,

 

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι της τέχνης

Στην παρέμβαση του ο Αχιλλέας Σίμος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«ενα σημαντικό κομμάτι καλλιτεχνών στηρίζει αλλά και συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη την χώρα όπως και στον Δήμο της Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας γιατί αυτή είναι η φυσική συνέχεια των αγώνων που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιοχή μας ήταν οι μοναδικοί που αταλάντευτα και σταθερά σε κάθε μάχη πάλευαν στο πλευρό μας προβάλλοντας τις προτάσεις των σωματείων μας, βρέθηκαν στις εκδηλώσεις μας, τις απεργίες μας, τις διεκδικήσεις μας για την διασφάλιση του εισοδήματός μας, για μέτρα ασφάλειας της υγείας μας εν μέσω πανδημίας, προστασία από ατυχήματα και στον χώρο του θεάματος, για αναβαθμισμένο ενιαίο σύστημα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης δημόσιο και δωρεάν.  

Για την ουσία των προβλημάτων των καλλιτεχνών δεν έχει πάρει θέση ποτέ εδώ και 4 χρόνια η δημοτική αρχή Καλογιάννη μέσα σε τόσες εξελίξεις. Μόνο μεγάλα λόγια, χτύπημα στην πλάτη, δήθεν πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και από την άλλη παρεμπόδιση εκδηλώσεών μας, θάψιμο των αγώνων μας. Είχε δεσμευτεί να συζητήσει το πλαίσιό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο τελικά το παρέπεμψε στην διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου δίνοντας στο τέλος ένα πετσοκομμένο ψήφισμα στην δημοσιότητα. Στην ίδια γραμμή  ήταν και η στάση των παρατάξεων του κ. Αγοραστού και του κ. Τσιλιμίγκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο που μαζί με την φασιστική «Ελληνική Αυγή», απέρριψαν ψήφισμα με το πλαίσιο αιτημάτων των καλλιτεχνών στην λογική ότι τα προβλήματα τα έχει λύσει το υπουργείο, όλα είναι μια χαρά.

Μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν τα «κροκοδείλια» δάκρυα της αντιπολίτευσης της ΝΔ και του κ. Μαμάκου για την εξέλιξη στο Θέατρο, γενικά για τον πολιτισμό στην πόλη καθώς δεν διαφωνεί στην ανταποδοτική λειτουργία των Δημοτικών επιχειρήσεων, ούτε φυσικά διεκδίκησε ποτέ τη γενναία χρηματοδότηση του Θεάτρου, ούτε των άλλων δημοτικών επιχειρήσεων ώστε να λειτουργούν χωρίς εμπόδια και κόφτες.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες εργαζόμενοι της τέχνης πέρα από την κομματική τους επιλογή. Γιατί είτε αναλαμβάνοντας την δημοτική αρχή με τις παρακαταθήκες που υπάρχουν στην Λάρισα είτε από την σκοπιά της αντιπολίτευσης η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα ξεπεράσει τις λεγόμενες «αρμοδιότητες» που «δεν έχουν» οι διάφορες προοδευτικές ή συντηρητικές ή ανεξάρτητες δημοτικές αρχές και θα το πάει μέχρι τέρμα για τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες όπως έχουν αποδείξει η δήμαρχοί της σε όλη την επικράτεια.»

 

Προηγούμενο άρθρο Εκατοντάδες πιστοί στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Νέο Περιβόλι του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Στα Αμπελάκια και Γόννοι ο Κώστας Κολλάτος