Ειδήσεις

Νύχτες γαλλικού κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου


Την Τετάρτη 19 Ιουλίου το Διαχρονικό Μουσείο θα υποδεχτεί τους φίλους του στον δροσερό κήπο του για το τρίτο φετινό CINE-ραντεβού. Μέσω της πλατφόρμας IFCinéma θα προβληθεί σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία, η ταινία:

Papicha (Δραματική, Γαλλία/Αλγερία 2019, 108’) σε σκηνοθεσίαMouniaMeddour. Πρωταγωνιστούν: LynaKhoudri, NadiaKaci, YasinHouicha, AidaGhechoud, MeriemMedjkrane, ShirineBoutellaκ.ά.

Υπόθεση: Αλγερία, 1997. Η χώρα σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, φέρνοντας την αυταρχική κυβέρνηση αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ομάδες φονταμενταλιστών, που επιθυμούν να μετατρέψουν τη χώρα σε θεοκρατικό ισλαμικό κράτος. Σε αυτό το πνιγηρό περιβάλλον, οι γυναίκες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον ατελείωτο κατάλογο απαγορεύσεων, γίνονται αντικείμενο βίαιων επιθέσεων και διώξεων. Μια νεαρή φοιτήτρια, παθιασμένη με τη μόδα, αποφασίζει να επαναστατήσει από το δικό της μετερίζι. Πείθει τις γυναίκες που φοιτούν στο πανεπιστήμιό της να διοργανώσουν μια επίδειξη μόδας, η οποία αποκτά συμβολικές διαστάσεις αντίστασης ενάντια στον σκοταδισμό.

Πληροφορίες στο τηλ. 2413508242, καθημερινά 08.00-20.00.

Ώρα έναρξης προβολής: 21.30.

Είσοδοςδωρεάν.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Ο μείζων εθνικός κίνδυνος δεν είναι εξωτερικός, αλλά εσωτερικός!
Επόμενο άρθρο Δημοπρατείται νέο αντιπλημμυρικό έργο στα Φάρσαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας