Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο μείζων εθνικός κίνδυνος δεν είναι εξωτερικός, αλλά εσωτερικός!


«Θέλω να συγχαρώ τον Μορφωτικό Σύλλογο Βερδικούσιας, τον Σύλλογο Βερδικουσιωτών Λάρισας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Αμπελίων και την κοινότητα Βερδικούσιας που είχαν αυτή την όμορφη πρωτοβουλία πραγματοποίησης του 7ου Ανταμώματος εδώ, στη Μαμαλή, μετά από Λειτουργία στον Ναό των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, που μας υπενθυμίζει σεβαστοί πατέρες, πόσο άρρηκτοι είναι οι δεσμοί Ελληνισμού και Ορθοδοξίας στο διάβα των αιώνων». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκίνησε τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στο 7ο Αντάμωμα Απανταχού Βερδικουσιωτών.

 

Ολοκληρώθηκε ο δρόμος προς Μαμαλή

Ο Θεσσαλός πολιτικός, απαντώντας στην παρατήρηση του προέδρου του Συλλόγου ότι είναι ο μόνος Βουλευτής που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, σημείωσε ότι «στο μέτρο του δυνατού οι πολιτικοί πρέπει να είναι και την επομένη των εκλογών κοντά στους πολίτες και στον λαό». Συνεχάρη «τον λόγιο καθηγητή και ιστοριοδίφη κ. Μπαργιώτα για την ιστορική αναδρομή και τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε για την ιστορία της Βερδικούσιας». Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, ανέφερε ότι «χαίρομαι διπλά γιατί βρίσκομαι μαζί σας και στο 7ο Αντάμωμα Βερδικουσιωτών και μου δίνεται η ευκαιρία έτσι να είμαι σε αυτό τον όμορφο τόπο, ιδιαίτερα μία μέρα που βράζει ο κάμπος από υψηλές θερμοκρασίες, να ανταμώνουμε εδώ στο δάσος της Μαμαλής. Και η χαρά μου είναι διπλή γιατί διάβηκα οδικώς τα τελευταία χιλιόμετρα, αγαπητέ πρόεδρε της κοινότητας Κώστα Τσέτσιλα, με άσφαλτο φέτος! Ξέρω το άγχος που είχες και την αγωνία να μη χαθεί η δυνατότητα υλοποίησης αυτού του έργου και τις παρεμβάσεις που κάναμε από κοινού στο υπουργείο Υποδομών, και έτσι ήρθε και η χρηματοδότηση και υλοποιήθηκε αυτό το έργο από τον Δήμο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

 

Των Ελλήνων οι κοινότητες και τα ανταμώματα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «το ελληνικό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται πρωτίστως από τον ήλιο, τη θάλασσα και το βουνό που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών απ’ όλο τον κόσμο στην πατρίδα μας. Όμως, ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και τα ανταμώματα που γίνονται από άκρο σ’ άκρο σε όλη την επικράτεια, από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο και από το Καστελόριζο μέχρι την Ιθάκη. Η δυνατότητα που έχουμε των Ελλήνων οι κοινότητες να ξαναβρισκόμαστε από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα όπου μπορεί να έχουμε ξενιτευτεί στη γενέτειρα μας, στον γενέθλιο τόπο, στον τόπο που έλκουμε καταγωγή, στον τόπο που έχουμε παιδικές αναμνήσεις. Και να αναβαπτιζόμαστε, έτσι, στα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας, να ξαναπιάνουμε το νήμα της παράδοσης, να ξαναθυμόμαστε τα ήθη και τα έθιμα μας, το ομότροπον που γράφει ο πατέρας της Ιστορίας ο Ηρόδοτος, που είναι τόσο καθοριστικό για την έννοια του ανήκειν σε ένα έθνος».

 

Μείζων εθνικός κίνδυνος το δημογραφικό

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός κλείνοντας τον χαιρετισμό του τόνισε ότι «ευρισκόμενος εδώ στη Βερδικούσια, που θεωρείται ένα από τα προπύργια των πολυτέκνων, οφείλω να υπογραμμίσω ότι ο μείζων εθνικός κίνδυνος δεν είναι εξωτερικός, είναι εσωτερικός. Όσα RAFALE και αν φέρουμε, όσες BELHARA κι αν πάρουμε, όσους φράχτες και αν υψώσουμε στον Έβρο, αν δεν γεννιούνται παιδιά, αν δεν αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα, η δημογραφική απίσχναση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, αν συνεχίζει η Ελλάδα να έχει τον γηραιότερο πληθυσμό της Ευρώπης, τότε δεν έχει μέλλον αυτός ο τόπος. Και χαίρομαι γιατί πλέον αυτό το συνειδητοποιούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Εργάστηκα ως αντιπρόεδρος στη Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, όπου καταλήξαμε σε ένα πόρισμα. Και χαίρομαι που αυτή η κυβέρνηση, η πολιτεία γενικότερα, αφού συνειδητοποίησε το μέγεθος του προβλήματος έλαβε μέριμνες. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε υπουργείο Οικογένειας στην Ελλάδα και θέλω να πιστεύω ότι θα δρομολογηθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα δημιουργούν μία αίσθηση ασφάλειας στα νέα παιδιά για να δημιουργήσουν οικογένεια. Να ξέρουν ότι υπάρχει ένα δίχτυ ασφάλειας, ένα κράτος πρόνοιας με ευκαιρίες καλής απασχόλησης και πρόσβαση σε φθηνή στέγαση για όλους. Με αυτές τις σκέψεις και πάλι να συγχαρώ τους διοργανωτές. Να είμαστε όλες και όλοι καλά, να βρισκόμαστε, να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε. Καλό καλοκαίρι!».

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου
Επόμενο άρθρο Νύχτες γαλλικού κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου