Ειδήσεις

Μάξιμος: Ανάγκη ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής


«Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία ήδη καταγράφεται με δυναμικό τρόπο, ελπίζω ότι θα ευνοήσει και την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, επιτρέποντας ταυτόχρονα την παραμονή περισσότερων νέων στην περιφέρεια». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ευϋδρίου, με αφορμή την 13η Γιορτή Σιταριού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη Γιορτή, λόγω της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, συνεχάρη το προεδρείο και τα μέλη του Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ευϋδρίου «για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν «μια πολιτιστική εκδήλωση, μια γιορτή που έχει ως κεντρικό της θέμα το σιτάρι, ένα αγροτικό προϊόν σήμα κατατεθέν για την περιοχή και διαχρονικό πυλώνα της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

“Θέρος, τρύγος, πόλεμος” είναι η έκφραση που αντικατοπτρίζει τη συλλογική εντατική προσπάθεια που απαιτούνταν για τη συγκομιδή του σιταριού, βασικού διατροφικού μας προϊόντος, ήδη, από την αρχαιότητα. Μέσα, όμως, από την παραγωγική διαδικασία άλλα και την “σκληρή” συγκομιδή στο λιοπύρι του Ιουνίου, αναπτύχθηκε ένας ολόκληρος λαϊκός πολιτισμός. Με την δραστηριοποίησή σας όχι μόνον τιμάτε αλλά συνεχίζετε αυτή την πολύτιμη παράδοση, εμπλουτίζοντάς την με στοιχεία του σύγχρονου βίου και αναδεικνύοντας την ταυτότητα του αγρότη του 21ου αιώνα».

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογραμμίζει ότι «αναμφίβολα, οι πρόσφατες σοβαρές εξωγενείς κρίσεις, όπως η πανδημία και ο πόλεμος με πεδίο τον μεγάλο σιτοβολώνα της Ευρώπης, την Ουκρανία, με τη συνακόλουθη ενεργειακή κρίση και τις αναταράξεις στις αγορές τροφίμων και εφοδίων, ανέδειξαν με ένταση την ανάγκη ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής και της στόχευσης στη μεγαλύτερη δυνατή αυτάρκεια σε αγροτικά προϊόντα» και εκφράζει την ελπίδα ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα έχει θετικό αντίκτυπο και για τον αγροτικό κόσμο.

Προηγούμενο άρθρο Δράση ενημέρωσης σχετικά με τους έξυπνους τρόπους προστασίας από τον ήλιο και τον καύσωνα από την 11η Το.Μ.Υ Φιλιππούπολης
Επόμενο άρθρο ΔΥΠΑ: Τοποθετήσεις επιλαχόντων Θεσσαλίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα