Ειδήσεις

Εκδήλωση στο Δήμο Κιλελέρ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών


Με αφορμή την 26η Ιουνίου που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα «Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ  συνδιοργάνωσε με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας   ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις αιτίες της εξάρτησης αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης.

Στην εκδήλωση η οποία  τελέστηκε  υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αχιλλέας Χατζούλης, ο οποίος υποδέχτηκε τις ψυχολόγους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας κκ Κική Δημητριάδου  και Κατερίνα Σουρλατζή τόνισε στο χαιρετισμό του την ανάγκη της πρόληψης. «Η έννοια της πρόληψης αναφέρεται στο σύνολο των μέτρων πριν από την εμφάνιση συμπεριφορών που είναι βλαπτικές για τη σωματική και ψυχική υγεία, μεταξύ αυτών και της χρήσης ουσιών. Στόχος των προγραμμάτων, που στηρίζει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, είναι η ενίσχυση των παραγόντων προστασίας και η αποδυνάμωση των παραγόντων κινδύνου που μπορούν να οδηγήσουν ένα άτομο στην  υιοθέτηση εξαρτητικών συμπεριφορών. Η πρόληψη αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων που έχουν ως σκοπό την αναγνώριση των συναισθημάτων, την ανάπτυξη της δυνατότητας επίλυσης συγκρούσεων στο άτομο, την εκμάθηση δεξιοτήτων επικοινωνίας, τη δημιουργία ενός πλαισίου έκφρασης των γονέων και των εκπαιδευτικών, την καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στα παιδιά και στους νέους, την ανάπτυξη της δυνατότητας λήψης υπεύθυνων αποφάσεων για ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής».

Οι ομιλήτριές της εκδήλωσης  καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους με την παρουσίασή τους για τα ζητήματα γύρω από την εξάρτηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κοινοτικοί σύμβουλοι Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης και Χάλκης Σέβη Λαδοπούλου, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, του Δημοτικού ΚΔΑΠ και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων από τα Δημοτικά σχολεία Νίκαιας, Χάλκης, Αγίων Αναργύρων και το Γυμνάσιο Νίκαιας,. Παράλληλα για τους μικρούς φίλους πραγματοποιήθηκε εργαστήρι με τίτλο ¨Παιχνίδια του Κόσμου¨ όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να γνωρίσουν ξύλινα παιχνίδια από διάφορα μέρη του πλανήτη.

Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Για πληροφορίες, 2410911675, 2416006972,2413505825,2413505815.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βρίσκεται Ηρώων Πολυτεχνείου και Κουτσούμπα, τηλέφωνο 2410233332.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Ελασσόνας: Η Ιωάννα Κατσαβού στο ψηφοδέλτιο με την παράταξη Ευαγγέλου
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Με ταπεινότητα και συνέπεια θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας