Ειδήσεις

Μάξιμος: Εφικτή και τέταρτη έδρα ΝΔ στη Λάρισα


«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, γιατί η Κρανιά απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι προπύργιο, κάστρο της παράταξης. Το αποτέλεσμα που έφερε, που είναι υπερδιπλάσιο των ψήφων που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στο χωριό, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Και βεβαίως, να ευχαριστήσω και τους πολίτες που θεώρησαν χρήσιμη και την δική μου παρουσία στο κοινοβούλιο και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθύνθηκε σε πολίτες της Κρανιάς, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας με άλλους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι «η εκλογή που έχουμε μπροστά μας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Βεβαίως το αποτέλεσμα που πετύχαμε σε πανεθνικό επίπεδο πραγματικά ήταν κάτι ανέλπιστο. Όλοι περιμέναμε ότι η ΝΔ θα ήταν πρώτη με μεγάλη διαφορά, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει ποσοστό υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ούτε δημοσκόπος μπόρεσε να το προβλέψει ούτε πολιτικός αναλυτής. Και αυτό καταδεικνύει, αν θέλετε, την ωριμότητα του ελληνικού λαού, μετά την περιπέτεια που ξεκίνησε με την οικονομική κρίση, με τους λεγόμενους αγανακτισμένους, εντός και εκτός εισαγωγικών, τα κόμματα διαμαρτυρίας που εμφανίστηκαν την περίοδο αυτή, κόμματα τα οποία είναι όμως αναλώσιμα, μιας-δύο εκλογών. Είχαμε ένα αποτέλεσμα που έδειξε πόσο πιο σοφά ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει πια τα πολιτικά πράγματα. Ήταν μία ψήφος ωριμότητας το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών».

 

Στο χέρι μας η τέταρτη έδρα…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «μπροστά μας, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, και ο πρόεδρος της Τοπικής και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής, έχουμε μία νέα αναμέτρηση η οποία έχει μία ιδιαιτερότητα. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχαμε δύο κόμματα που ήταν στη ζώνη του 3%, που δεν μπόρεσαν να περάσουν το κατώφλι εισόδου της Βουλής. Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, τόσο ψαλιδίζεται η αυτοδυναμία. Με τον Μητσοτάκη η ΝΔ ξαναβρήκε το εύρος της παράταξης. Ξεπεράσαμε το 40%. Αυτό το κεκτημένο πρέπει να το διατηρήσουμε και να το αυξήσουμε για να μπορέσουμε να βγάλουμε και τέταρτη έδρα στον νομό. Όταν πρωτοεκλέχθηκα βουλευτής το 2004, ήμασταν τέσσερις βουλευτές. Στην πορεία συνέβησαν πολλά. Νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ είναι εφικτό να ξαναβρεθεί και πάλι με τέσσερις βουλευτές. Στο χέρι μας είναι. Αρκεί να μην πάρουμε αψήφιστα την εκλογική αναμέτρηση, να μην υπάρξει εφησυχασμός από κανέναν και καμία, αλλά αντιθέτως εγρήγορση. Εάν τα κόμματα αυτά περάσουν το 3% ψαλιδίζουν έδρες και από το πρώτο κόμμα. Άρα, λοιπόν, στην αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας να θέσουμε σε όλους τα μεγάλα διλήμματα. Ο λαός με την ψήφο του επιβεβαίωσε ότι θέλει πολιτική σταθερότητα, θέλει ασφάλεια, όχι πειράματα, αβεβαιότητες, αστάθεια, παραλυτικά φαινόμενα με κυβερνήσεις συνεργασίας».

 

Οι εκλογές γίνονται για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο βουλευτής του νομού σημείωσε ότι «είναι θετικό ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν είχαμε τα φαινόμενα της τοξικότητας, του “πολακισμού”, που χαρακτήρισαν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Γίνεται μία συζήτηση περισσότερο ουσίας, για τους φόρους, την οικονομία. Και εκεί αποδεικνύεται και η “γύμνια” των πολιτικών μας αντιπάλων. Παρουσίασαν ένα πρόγραμμα 83 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με πρόγραμμα 40 δισεκατομμυρίων, το λεγόμενο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, “παράλληλο πρόγραμμα”, έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια. Με τα 83 δις τι θα συνέβαινε; Και πού θα τα βρουν όλα αυτά; Τους λέμε, ελάτε να κοστολογήσουμε τα προγράμματά σας. Βλέπουμε τώρα έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ποιος σε βάθος χρόνου θα κερδίσει το πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση, ποιος θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εκλογές, όμως, δεν γίνεται για το ποιος θα βγει αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εκλογές γίνονται για το ποιος θα είναι κυβέρνηση, πώς η χώρα θα έχει σταθερή κυβέρνηση. Αυτό είναι το μείζον ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε στην κάλπη και αυτό θέλουμε να επικοινωνήσουμε στις λίγες μέρες που έχουμε μέχρι τις εκλογές».

 

Ευρεία αυτοδυναμία για την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επέμεινε ότι «δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Στο χέρι μας είναι και με την τελευταία ψήφο που θα φέρουμε στην κάλπη να κερδίσουμε τέταρτη έδρα στον νομό και η ΝΔ να έχει μία ασφαλή αυτοδυναμία που θα της δώσει τη δυνατότητα να κάνει ακόμα πιο γενναίες μεταρρυθμίσεις, τέτοιες που χρειάζεται η χώρα. Κλείνω λέγοντας το εξής. Του χρόνου συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση. Καμία συνταγματική αναθεώρηση, δυστυχώς, από το 1974 δεν ήταν τολμηρή. Και δεν ήταν τολμηρή όχι γιατί δεν το θέλαμε εμείς, αλλά γιατί ποτέ δεν είχαμε στη δεύτερη Βουλή την απαραίτητη πλειοψηφία για να μπορέσουμε να κάνουμε σημαντικές τομές, όπως είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16. Να σταματήσουν τα παιδιά μας να πηγαίνουν στην Κύπρο, στη Βουλγαρία, σε άλλες βαλκανικές χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και να αιμορραγεί η χώρα οικονομικά, τα νοικοκυριά, οι οικογένειες, οι γονείς για να χρηματοδοτούν τις σπουδές των παιδιών τους. Για να αλλάξει το άρθρο 16 χρειάζονται δύο βουλές, η μία να είναι η προτείνουσα Βουλή και άλλη η αναθεωρούσα Βουλή. Αν ένα άρθρο προταθεί με 180 βουλευτές από την προτείνουσα Βουλή, με 151 μπορεί να αναθεωρηθεί στην άλλη. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία σε αυτή τη Βουλή η ΝΔ να έχει όσο το δυνατόν ισχυρότερη πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, βεβαίως, ότι και 180 βουλευτές να έχει δεν θα επιχειρήσει συνταγματική αλλαγή μόνο με τη ΝΔ. Θα επιδιώξουμε να έχουμε συναίνεση και από άλλα κόμματα, αλλά είναι αλλιώς να έχουμε μία ισχυρή αυτοδυναμία για να μπορέσουμε ουσιαστικά να τροχοδρομήσουμε αυτές τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Και πάλι, λοιπόν, να σας ευχαριστήσω για τους αγώνες που διαχρονικά δίνετε για την παράταξη, αλλά και ως κίνητρο για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας σε λίγα εικοσιτετράωρα που θα είναι κρίσιμη για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Και πάλι ευχαριστώ για τη στήριξη».

Προηγούμενο άρθρο Με προσφορά στον συνάνθρωπο ο νέος υποψήφιος του Ν. Ευαγγέλου
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου στο Φεστιβάλ Νεολαίας: Στηρίζουμε τις νέες και τους νέους για να δημιουργούν