Ειδήσεις

Οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε απόγνωση τους αγρότες της επαρχίας Ελασσόνας


Οι καιρικές συνθήκες όπως εξελίσσονται έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες της επαρχίας Ελασσόνας. Ο περονόσπορος σε αμπέλια, φώμοψη και βακτηριακό έλκος σε αμύγδαλα, ανομοιόμορφη καρπόδεση, καρπόπτωση και μύκητες σε καρύδια, φουσικλάδι και παραμόρφωση σε μήλα, για να αντιμετωπιστούν απαιτούν συνεχείς και επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς για να μη χαθεί η παραγωγή. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής αφού η τιμή των γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων έχει εκτιναχθεί στα ύψη.
Τεράστια απώλεια εισοδήματος έχουν οι παραγωγοί σανοδοτικών φυτών (μηδική, βρώμη) λόγω συνεχόμενων βροχοπτώσεων πού οδήγησαν σε απώλεια δύο κοπών, των καλύτερων ποιοτικά και ποσοτικά ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν τα καπνοσπορεία με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μεταφύτευση.
Οι ΑΣ επαρχίας Ελασσόνας καλουμε τους αγρότες συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανά στρέμμα για την αντιμετώπιση του δυσβάσταχτου πρόσθετου οικονομικού εξόδου, στην προσπάθειά μας να σώσουμε την παραγωγή και να έχουμε εισόδημα αυτή τη χρονιά με το οποίο να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Προηγούμενο άρθρο Συνέντευξη τύπου των οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η ΝΔ η παράταξη του υπεύθυνου πατριωτισμού