Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο εθελοντής αιμοδότης αξίζει τον σεβασμό μας


«Η αιμοδοσία είναι υπέρτατη πράξη αλτρουισμού, πράξη ανθρωπισμού. Το αίμα δίνει κυριολεκτικά ζωή στους συνανθρώπους μας και πιστεύω ότι ο εθελοντής αιμοδότης αξίζει τον σεβασμό μας και την αναγνώρισή μας. Είναι ο άνθρωπος που έμπρακτα δείχνει την αλληλεγγύη του, το ενδιαφέρον του για τον πλησίον, για τον συνάνθρωπό μας. Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε ως κοινωνία, που νοιάζονται, και τέτοιους ανθρώπους πρέπει να διαμορφώνει το εκπαιδευτικό μας σύστημα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ) για την εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του μνημείου του Ιπποκράτη, με αφορμή την Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήρε  την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Λάρισας που έσπευσαν να προσφέρουν αίμα μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να έχει συνέχεια. Όπως χαρακτηριστικά είπε «μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών η κοινωνία της Λάρισας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα με τις ατέλειωτες ουρές συμπολιτών μας που ανέμεναν για να δώσουν αίμα. Επειδή, όμως, οι ανάγκες για αίμα είναι διαρκείς, θα πρέπει να υπάρχει επάρκεια. Συνεπώς, όσοι μπορούμε, θα πρέπει να είμαστε σε σταθερή βάση εθελοντές αιμοδότες».

Στην εκδήλωση, στην οποία τιμήθηκαν στελέχη της νοσοκομειακής υπηρεσίας αιμοδοσίας του ΓΝΛ και αιμοδοτικοί σύλλογοι, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενθαρρύνοντας την προσπάθεια για την εθελοντική αιμοδοσία, σημείωσε ότι «είμαστε όλες και όλοι εδώ, και μαζί σας και εγώ, για να καταθέσουμε τον σεβασμό μας στον εθελοντή αιμοδότη και στους αιμοδοτικούς συλλόγους, αλλά και για να ευχαριστήσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τους ανθρώπους του για το μήνυμα που στέλνουν και με την αποψινή εκδήλωση, το κοινωνικό μήνυμα της αξίας της αιμοδοσίας».

Προηγούμενο άρθρο Για ακόμη μία χρονιά στα χρώματα της Αιμοδοσίας το μνημείο του Ιπποκράτη
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής από οικία – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ημεδαπών