Ειδήσεις

Για ακόμη μία χρονιά στα χρώματα της Αιμοδοσίας το μνημείο του Ιπποκράτη


Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και με  φωτισμένο στα χρώματα της Αιμοδοσίας  το μνημείο του Ιπποκράτη, διοργάνωσε η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας του Δήμου Λαρισαίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές,  ο κος Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο  κος Ιωάννης Καρυπίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος ο κος Αθανάσιος Μαμάκος, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ ο κος Αχιλλέας Χατζούλης,   ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη και Δ/ντης ΜΕΘ ο κος Απόστολος Κομνός , ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ο κος Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ο κος Τρύφων Τσάτσαρος, η Διοικήτρια του Γ.Ν. Καρδίτσας η κα Μαίρη Κουτσιούμπα, τα μέλη του Δ.Σ του Γ.Ν. Λάρισας, ο κος Αθανάσιος Ολύμπιος, ο κος Κωσταντίνος Πάνος, η κα Κατερίνα Σακελλαρίου και η κα Ελένη Σιαματά, ο κος Ιωάννης Γκαμπράνης Δ/ντης  Παθ/κού Τμήματος, η κα Ελένη Καρβούνη Δ/ντρια Παιδοχειρ/κού Τμήματος  η πρόεδρος των εργαζομένων κα Έφη Χύτα και πολλοί άλλοι.

Στην εκδήλωση έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στη συνταξιοδοτηθείσα Συντονίστρια Διευθύντρια κα Μαρία Χατζητάκη, ενώ ακολούθησαν απονομές επαίνων και τιμητικών πλακετών σε αιμοδότες και αιμοδοτικούς συλλόγους, με τους οποίους συνεργάζεται η Αιμοδοσία του Γ.Ν. Λάρισας  και  αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση  για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Διοικητής Γρηγόριος Βλαχάκης εκφράζοντας  τις θερμές ευχαριστίες και δίνοντας τα εύσημα σε όλους, αναφέρθηκε στο έργο της Αιμοδοσίας και δήλωσε: «Το Γ.Ν. Λάρισας στέλνει μήνυμα στον κόσμο πως η πράξη της Αιμοδοσίας είναι η  υπέρτατη προσφορά προς τον Άνθρωπο.  Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Εθνικού  Κέντρου Αιμοδοσίας  για το έτος  2022, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας  αποτελεί το πρώτο στη σειρά επαρχιακό νοσοκομείο στη συλλογή αίματος και ένατο  στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας.
Σήμερα θα βραβεύσουμε 25 από τις ομάδες με τις οποίες συνεργαζόμαστε και θα τονίσουμε ότι, η προσπάθεια συλλογής αίματος συνεχίζεται  και καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λάρισας»

Το Γ.Ν. Λάρισας είναι το νομαρχιακό νοσοκομείο  του οποίου η Αιμοδοσία  καλύπτει 13 νοσοκομεία – κλινικές  και υποστηρίζετε από   242 Αιμοδοτικούς   Συλλόγους και ένα μεγάλο αριθμό πολιτών.

Το σύνθημα της καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη είναι «Δώσε Αίμα , δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά»

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε διασκέδαση από το γνωστό DJ Γιάννη Καλλιμάνη.

Προηγούμενο άρθρο Νέα οδικά έργα σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Ο εθελοντής αιμοδότης αξίζει τον σεβασμό μας