Ειδήσεις

Το πρώτο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης από 16-18 Ιουνίου στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας


Το πρώτο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης Mediterranean Cup 2023   συνδιοργανώνουν η  Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων- ΔΗΚΕΛ,  το τριήμερο 16, 17 και 18 Ιουνίου στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα. Πρόκειται για  μεσογειακούς αγώνες κλασικής κολύμβησης  αγοριών 15-16 ετών και κοριτσιών 13-14 ετών με τη συμμετοχή   300  αθλητών και αθλητριών υψηλού επιπέδου, από 16 χώρες.

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Ανοίγουμε νέους δρόμους,  με  νέες αθλητικές διοργανώσεις που φέρνουν τη Λάρισα σταθερά, δυναμικά, μπροστά. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία των αθλητικών υποδομών που χρηματοδοτούμε. Στο ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας  αγωνίζονται για τρεις ημέρες 300  νέοι αθλητές και αθλήτριες από 16 χώρες. Ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας  για την εμπιστοσύνη της. Την ανταποδίδουμε και συνεργαζόμαστε. Η Λάρισα και η Θεσσαλία βρίσκεται όλο και πιο ψηλά στον χάρτη των σωστών, άρτιων  διοργανώσεων και του  αθλητικού τουρισμού.

 

Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων:

Μια  σπουδαία  μεσογειακή διοργάνωση, υψηλού επιπέδου,  η οποία συγκεντρώνει ένα πλήθος  300 κολυμβητριών και κολυμβητών στο ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας. Η δραστηριότητα της Λάρισας  στον αθλητικό τομέα έχει πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά,  με τη διοργάνωση του  παγκόσμιου πρωταθλήματος  κορασίδων,    του μεσογειακού κυπέλου και με τους διασυλλογικούς αγώνες. Προχωράμε χέρι -χέρι, με συνεργασίες και  συνεργασίες που οφείλει και πρέπει να τις στηρίξει η  πόλη και η κοινωνία της. Περιμένουμε λοιπόν στην έναρξη των αγώνων να έρθουν οι συμπολίτες, να χειροκροτήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες. Εμείς θα είμαστε εκεί, σε μια συνεργασία η οποία  εγγυάται ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον.

 

Γιώργος Κατσαντώνης, μέλος ΚΟΕ, πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Θεσσαλίας, πρόεδρος ΝΟΛ:

Ως  μέλος της ΚΟΕ, ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων που στηρίζουν  μια τόσο μεγάλη  διοργάνωση. Με τους παγκόσμιους αγώνες  που διοργανώσαμε  για πρώτη φορά πέρυσι στη Λάρισα, περάσαμε  με επιτυχία τις εξετάσεις. Έτσι όταν έγινε η πρόταση να φιλοξενήσουμε  την μεσογειακή διοργάνωση,  η ΚΟΕ και η  Ολυμπιακή Επιτροπή,  στην οποία ανήκει  το Μεσογειακό Κύπελλο, μας εμπιστεύτηκαν ξανά. Πιστεύω  στην επιτυχία των αγώνων. Οι 300 αθλητές  που συμμετέχουν εκπροσωπούν το μέλλον της παγκόσμιας κολύμβησης. Ανάμεσά τους  και δύο αθλήτριες από την Λάρισα, που ανήκουν στον ΝΟΛ και στον Ποσειδώνα. Για αυτό και αξίζει να υποστηρίξουμε όλοι με την παρουσία μας ως θεατές,  αυτή την  μεγάλη διοργάνωση στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζει συνολικά την άρδευση στην επαρχία Φαρσάλων -Επίσκεψη Κ. Αγοραστού στον ΤΟΕΒ Ενιπέα
Επόμενο άρθρο Μάξιμος με Χαρδαλιά και Ζαχαράκη: Ισχυρή αυτοδυναμία για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις