Ειδήσεις

2η Συνάντηση Χορωδιών: Αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η Μουσική Εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα ” Η ΑΡΩΓΗ” , η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Λάρισας , ο Δήμος Τυρνάβου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τυρνάβου με τίτλο : “2η Συνάντηση Χορωδιών- Αφιέρωμα στα Τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου¨ την Κυριακή  28 Μαϊου  2023 και ώρα 20:30 στον αύλειο χώρο του Πέτρινου Δημαρχείου Αμπελώνα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα « Η ΑΡΩΓΗ»  ο οποίος αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τους θεατές, αναφέρθηκε στη  αναγκαιότητα της πολιτιστικής αναβάθμισης του Αμπελώνα , στις προσπάθειες που καταβάλλονται  για τον σκοπό αυτό. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας , τον Δήμο Τυρνάβου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τυρνάβου για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης..

Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ Πινακάς Βασίλης και ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ Κόκουρας Ιωάννης  οι οποίοι συνεχάρησαν τον Φιλανθρωπικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» για την τόσο σημαντική μουσική εκδήλωση τονίζοντας ότι θα είναι πάντοτε αρωγοί σε τόσο όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κα Γιάννα Ανδρεοπούλου – Τζαφέρη απένειμε τιμής ένεκεν πλακέτα στην χήρα του αείμνηστου Μανώλη Κοτρώνη για την σημαντική συνεισφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. Η κα Ανδρεοπούλου αναφερόμενη στον Μανώλη Κοτρώνη τόνισε ότι ήταν εκ των κορυφαίων ζωγράφων της πατρίδας μας  και άφησε ανεξίτηλο το πολιτιστικό του  αποτύπωμα στον τόπο μας αλλά και πέρα από τα Ελληνικά σύνορα αφού τα έργα του κοσμούν ποικίλους χώρους , ιδιωτικούς και δημόσιους παγκοσμίως.

Το Μουσικό πρόγραμμα άρχισε με την Μικτή και την  Νεανική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη ,σε  ένα ελεύθερο πρόγραμμα όπου ερμήνευσε  τραγούδια σε μουσική των Μάνου Χατζηδάκη, Μάνου Λοϊζου, Σταύρου Κουγιουμτζή και Θανάση Παπακωνσταντίνου και σε στίχους των Μιχάλη Κακογιάννη, Μανώλη Ρασούλη, Σταύρου Κουγιουμτζή Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ιωαννίδη και Κοκοντίνα Παναγιώτη.

Ακολούθησε η  Μικτή χορωδία του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού  Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» υπό την διεύθυνση της μαέστρου Ειρήνης Μάμμου, όπου στα πλαίσια του αφιερώματος στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου  ερμήνευσε  μερικά απ’ τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν για τον Ελληνικό Κινηματογράφο σε μουσική των Μάνου Χατζηδάκη , Γιώργου Κατσαρού, και Γιώργου Ζαμπέτα και σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου, Μάνου Χατζηδάκη Νίκου Γκάτσου και Κώστα Πρετεντέρη.

Οι θεατές της εκδήλωσης παρά το ψιλόβροχο παρέμειναν στις θέσεις τους και σιγοτραγούδησαν μαζί με τις χορωδίες τα αγαπημένα τραγούδια συμμετέχοντας  ενεργά στην εκδήλωση.

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών δικαίωσε τις προσπάθειες των χορωδών των δύο χορωδιών.

Η μεγάλη επιτυχία της 2η Συνάντηση χορωδιών μας δίνει το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και άμεσα να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την 3η Συνάντηση Χορωδιών με την συμμετοχή περισσότερων χορωδιών.

Ελπίζουμε ότι η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει το κίνητρο για την συμμετοχή και άλλων συμπολιτών μας στην χορωδία αλλά και στις προσπάθειες μας για την δημιουργία της Παιδικής Χορωδίας..

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας κ. Πινακάς Βασίλης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κώστα, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας  Ιωάννης. ο εντεταλμένος  σύμβουλος τεχνικών έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ Δημότσιος Στέλιος  οι  Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τυρνάβου  κ.κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος,,  Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης, και κα Βάνα Τσαπραλή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμάρι Σάμερ Αθανάσιος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨ Η Πόλη που Θέλουμε¨, Κόμπος Θωμάς, Γκανάτσος Απόστολος, Ζώης Δημήτριος, Τσιόπας Χρήστος, Σουρλαντζή  Χαρίκλεια, Τσικριτσής Αστέριος, Μπάσμπα Διαμάντω, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κα  Μασούρα Έλη. οι σύμβουλοι της Τοπικής  Ενότητας Αμπελώνα κα Κουτούκα Μαρία, κα Τσακνάκη Βούλα, και ο κ. Ουλάνης Αγησίλαος, ο τοπικός σύμβουλος Ροδιάς κ. Μπανιάς Πέτρος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών  Αμπελώνα κα Βαρακλιώτου – Μπάσμπα Μαρία, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ» κ. Παπαϊωάννου Αποστόλης, εκπρόσωποι φορέων  του Αμπελώνα και πλήθος κόσμου που παρά το ψιλόβροχο που άρχισε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρέμειναν στις θέσεις και με το χειροκρότημά τους έδωσαν την ώθηση στους χορωδούς να συνεχίσουν  την ερμηνεία των τραγουδιών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας , στον Δήμο Τυρνάβου και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τυρνάβου για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Επίσης να ευχαριστήσουμε :

Τους  χορηγούς της εκδήλωσης Οινοποιείο Τυρνάβου, Papageorgiou Foods Service – ΚΤΕΟ ΖΕΡΒΟΣ – Ζήσης Φάκας & ΣΙΑ Ε.Ε. Βιοτεχνία Ζωοτροφών – Carpet Clean Τσακνάκη – ΒΡΕΤΑΝΙΚΌ Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας – Αρτοποιείο Γκαμπέτα –  Μηλιώνη Α.Ε. Οικοδομικά Υλικά – Βιβλιοπωλείο ΠΡΣΜΑ που έδειξαν την ευαισθησία τους ακόμη μία φορά για τις πολιτιστικές δράσεις της πόλης

Τους χορηγούς επικοινωνίας  Tirnavos Press για την προβολή   της εκδήλωσης μέσω του site και την κάλυψη  της εκδήλωσης  με βίντεο και φωτογράφησηScanner  Radio 102.2 fm,  τον  ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας  και ιδιαίτερα την κα Έυη Σταυροπούλου για την ραδιοφωνική προβολή της εκδήλωσης και τον Δημήτριο  Γκουγκουστάμο για την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης , σχεδιασμός αφίσας, προγράμματος, και βίντεο που συνοδεύαν τα τραγούδια της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου  την Μικτή και την Νεανική Χορωδία του Συλλόγου  , τον μαέστρο της κ. Ευθυμιάδη Στεφ. Νικόλαο , τα μέλη της Μικτής χορωδίας του συλλόγου, μας,  την μαέστρο της χορωδίας μας κα Μάμμου Ειρήνη, τους μουσικούς που πλαισίωσαν τις χορωδίες Μαντέ Κώστα και Αρσένου Χριστίνα στο Πιάνο, τον Κουνή Αποστόλη στη κιθάρα, και τον Πατούλια Δημήτρη στο ακορντεόν

Τέλος να ευχαριστήσουμε την κα Τσιγάρα Έφη για τα  εξαιρετικά κείμενα της παρουσίασης και την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθρο Το Συλλογικό Σήμα Tyrnavos Wines & Spirits επέδωσε η Διοίκηση της Ένωσης Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου στον Περιφερειάρχη
Επόμενο άρθρο Γιώργος Λαμπρούλης: Οι συστάσεις - κόλαφος της Κομισιόν επιβεβαιώνουν την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ