Ειδήσεις

Εκδήλωση με θέμα την επιθετικότητα συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ και το Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας


Ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας με θέμα: «Επιθετικότητα, ορισμός, μορφές και τρόποι αντιμετώπισης».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού και συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ για το Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

Ομιλήτριες ήταν η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κυρία Δώρα Ιωακείμ και η ψυχολόγος του κέντρου κοινότητας Δρ. Δήμητρα Παπαστεργίου ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αχιλλέας Χατζούλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον τόσο γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ορίστηκε με σαφήνεια το τι είναι επιθετικότητα, ποιες μορφές μπορεί να λάβει και  ποιοι είναι οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης. Το κοινό συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις και παραδείγματα από την καθημερινότητα ενώ το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι οι δύο θεσμοί -η οικογένεια και το σχολείο – διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση αυτού του κοινωνικού φαινομένου.

Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της συνεργασίας με τα σχολεία του Δήμου σχετικά με την υποστήριξή τους σε θέματα ψυχοκοινωνικής χροιάς από την επόμενη χρονιά μιας και η δράση αυτή ακολούθησε άλλες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία του δήμου όπως στα Δημοτικά Γλαύκης και Μεγάλου Μοναστηριού, στο Νηπιαγωγείο Πλατυκάμπου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αρμενίου και στο Γυμνασίου Νίκαιας.

Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Προηγούμενο άρθρο Επερώτηση για την υπογειοποίηση τμήματος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι πρώτες συσκέψεις των Κομματικών Οργανώσεων ΚΚΕ