Ειδήσεις

Εκδήλωση τιμής της αντιφασιστικής νίκης από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ


Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής της αντιφασιστικής νίκης από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ  και των μέλη  και φίλοι του Συλλόγου «Εμείς που   σπουδάσαμε  στο Σοσιαλισμό».

 Την εκδήλωση άνοιξε ο Σερδένης Θανάσης  πρόεδρος Του παραρτήματος , χαιρέτησε ο Αθανασιάδης Θανάσης υπ. Βουλευτής  του ΚΚΕ,  κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Λαμπρούλης βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος  του ΚΚΕ.  

Πριν την εκδήλωση αντιπροσωπεία και ο βουλευτής κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο αφιερωμένο στην αντιφασιστική νίκη των λαών στο πάρκο Αλκαζάρ.

 

Η 9η Μάη δείχνει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Ο Γ. Λαμπρούλης μεταξύ άλλων ανέφερε:

Η αντιφασιστική  νίκη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσφορές του σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα. Αυτές είναι οι δικές μας αξίες που εμπνέουν και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το ξέρουν καλά τα επιτελεία της αστικής τάξης, η ΕΕ γι’ αυτό και τις πολεμάνε. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η  ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, τη θεωρία της ταύτισης του κομμουνισμού με τον ναζισμό που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ και υιοθετείται από κάποιους και στη χώρα μας.

Αναφέρθηκε στα 78 χρόνια που συμπληρώνονται από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Και επισήμανε πως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα αγορών, εδαφών και σφαιρών επιρροής και της όξυνσής τους σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.  Σήμερα παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να γιορτάζεται την 9η Μάη η λεγόμενη «Ημέρα της Ευρώπης», με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού, η επιδιωκόμενη υποβάθμιση και στρέβλωση της συμβολής των κομμουνιστών στην Αντιφασιστική Νίκη αποδεικνύεται ακατόρθωτη.

Η επικράτηση του φασισμού – ναζισμού χρηματοδοτήθηκε από τα βασικότερα μονοπώλια  των καπιταλιστικών κρατών, ο οποίος προσέφερε τα πάντα στα μονοπώλια με πρώτο την κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας και τις εκτεταμένες διώξεις των κομμουνιστών. Ο  Χίτλερ διορίστηκε  στη γερμανική καγκελαρία από τον πρόεδρο Χίντεμπουργκ, οι ναζί οργάνωσαν την προβοκάτσια του Ράιχσταγκ και έθεσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας εκτός νόμου, προκειμένου να αποκτήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Υπογράμμισε πως ουδέποτε ο φασισμός – ναζισμός ήταν αντισυστημικός, όπως επιχειρούν σήμερα να τον παρουσιάσουν αστικά κόμματα και μηχανισμοί. Αντίθετα πάντα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καπιταλιστικής εξουσίας. Αυτό αποδεικνύεται και σήμερα από την αποκάλυψη των πολυπλόκαμων δεσμών των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων με καπιταλιστικά συμφέροντα, αλλά και με τους μηχανισμούς του καπιταλιστικού κράτους.

Απέναντι στον φασιστικό Άξονα στάθηκαν εξαρχής και τελικά τον νίκησαν η ΕΣΣΔ, τα ανά τον κόσμο αντιστασιακά κινήματα, στα οποία πρωτοστάτησαν τα αντίστοιχα Κομμουνιστικά Κόμματα Πάνω από 20 εκατομμύρια νεκροί στην ΕΣΣΔ, στον  παρτιζάνικο αγώνα ενάντια στο φασισμό, του σοβιετικού λαού πολλοί από αυτοί μέλη του κομμουνιστικού κόμματος .

Στην Ελλάδα το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, οι άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις με αιμοδότη και καθοδηγητή το ΚΚΕ έσωσαν τον λαό από την πείνα, έδωσαν ηρωικές μάχες, απελευθέρωσαν μεγάλες περιοχές της χώρας, όπου υπό την προστασία του ΕΛΑΣ συγκροτήθηκαν λαογέννητοι θεσμοί τοπικής διοίκησης, εκπαίδευσης και δικαιοσύνης, ματαίωσαν τα σχέδια του φασιστικού Άξονα για την επιστράτευση Ελλήνων εργατών και συνέβαλαν στη νικηφόρα έκβαση του πολέμου.

Η 9η Μάη δείχνει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες. Είναι η καλύτερη απόδειξη του συνθήματος ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής.

Κάλεσε  κάθε εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, βιοπαλαιστή αγρότη, νέο και γυναίκα που προέρχεται από την εργατική τάξη, να δείξουν  αυτή τη δύναμη σε όλες τις μάχες, να   ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, για να ενισχυθεί  ο αγώνας  για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών, την εναντίωση στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, με επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει τώρα όπως και πάντα δυνατός ο λαός!

Σημείωσε τη δύναμη της αλληλεγγύης, της πάλης για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, τη νεολαία χωρίς διακρίσεις! Είναι απάντηση στα κόμματα που τοποθετούνται απέναντι στον φασισμό και το ναζισμό με ψηφοθηρικά κριτήρια, με βάση το που θα πάνε οι ψηφοφόροι της ΧΑ, από ποιους κόβει ψήφους η απαγόρευση ενός ναζιστή εγκληματία από το να κατέβει στις εκλογές .

Την πραγματική, ολοκληρωτική απάντηση στο φασισμό που σηκώνει κεφάλι  μόνο το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να τη δώσει. Το ΚΚΕ συμβάλλει σε όλη του την ιστορία και έτσι θα συνεχίσει ώστε να μην τολμήσουν οι φασίστες να ξαναβγούν στο προσκήνιο.

Ο φασισμός δεν χτυπιέται με τη σημαία του κεφαλαίου και των κερδών των λίγων, αυτούς άλλωστε υπηρετεί. Ο φασισμός πολεμιέται με περισσότερη και μαχητική πάλη ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, ενάντια στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τον θρέφουν.

Σε αυτή τη μάχη ρίχνεται το ΚΚΕ και για αυτό πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατό και μετά τις εκλογές, απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, τόσο στους δρόμους όσο και στις κάλπες. Για να ενισχυθεί η ελπίδα στον λαό και να ανοίξει ο δρόμος και η προοπτική μιας κοινωνίας που η εκμετάλλευση, οι πόλεμοι, ο φασισμός θα μπουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

 

ΛΑΡΙΣΑ 10/5/2023

 

Προηγούμενο άρθρο Με τη διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής – Δυτικής Ελλάδος συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτης Νταής
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων