Ειδήσεις

Με τη διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής – Δυτικής Ελλάδος συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτης Νταής


Για τα προβλήματα του κλάδου των μηχανικών ενημερώθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτης Νταής κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Παράρτημα Κεντρικής – Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και τη συνάντηση του με το προεδρείο των μηχανικών.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νταής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου, σε μια εποχή που η αναμενόμενη ανάκαμψη λόγω της αύξησης του οικοδομικού έργου δεν έχει τα χαρακτηριστικά που ανέμεναν οι ίδιοι οι μηχανικοί. Συζητήθηκε επίσης το θέμα των καθυστερήσεων στη λειτουργία του προγράμματος «Εξοικονομώ» κυρίως σ’ ότι αφορά την αποπληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος, ενώ ο κ. Νταής επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα στην αποκομιδή των βαρέωνκαι ογκωδών οικοδομικών υλικών από ανακαινίσεις και σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή της νομοθεσίας στο σχετικό θέμα, ώστε να υπάρχει υπεύθυνη και άμεση διαχείριση των υλικών αυτών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς το θέμα της εξίσωσης των πτυχίων των μηχανικών με τους απόφοιτους κολεγίων, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας, με τον κ. Νταή να χαρακτηρίζει το σχετικό νομοθέτημα «νάρκη» στα θεμέλια ελευθέρων επαγγελματιών. Θύμισε μάλιστα πως το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας είχε πάρει θέση για το θέμα σε ειδική συνεδρίαση, ύστερα από πρωτοβουλία του ίδιου, με την παρουσία και του ΤΕΕ, στο οποίο είχε καλέσει τότε το υπουργείο να αναθεωρήσει τη στάση του.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, κ. Νίκος Παπαγεωργίου, καθώς και με ο Αντιπρόεδρος κ. ΑστέριοςΝάρης και το μέλος της Δ.Ε. κ. ΑντώνιοςΠαπαγγελής.

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση τιμής της αντιφασιστικής νίκης από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ