Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου στους εκπροσώπους των ΑμεΑ: Προτεραιότητα η προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας


«Η αλληλεγγύη και η έγνοια για το συνάνθρωπο είναι υπόθεση όλων μας. Είναι, όμως, υπόθεση -και υποχρέωση- της Πολιτείας, να διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους πολίτες.Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των Ατόμων με Αναπηρία. Με την καθιέρωση του προσωπικού βοηθού, αλλά και την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων», τόνισε η υποψήφιαβουλευτήςΝ.Λάρισας της ΝΔ, κ.ΡέναΚαραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών, κ. ΑθανάσιοΠατσιούρα, καθώς και με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ) Θεσσαλίας, κ. ΣτέφανοΠάϊκοκαι μέλη των φορέων και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν.

«Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που υλοποιείται, καθώς και η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας με τον συντονιστικό μηχανισμό που αναπτύσσεται σε όλη την επικράτεια είναι ο οδικός χάρτης για την άρση, σταδιακά, όλων των εμποδίων στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ, σε κτίρια, υπηρεσίες, μέσα μεταφοράς.

Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, με δράσεις και πολιτικές που διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ισότιμης μεταχείρισης, χωρίς αποκλεισμούς. Με συνετή δημοσιονομική πολιτική και επίπεδα ανάπτυξης που αυξάνουν τους πόρους που κατευθύνονται στην κοινωνική πολιτική.

Για να μειώσουμε ακόμη περισσότερο την ανεργία. Για να διασφαλίσουμε καλύτερες αμοιβές και συνθήκες δουλειάς για όλες και όλους. Για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος. Για να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες στην υγεία, στην εκπαίδευση, στη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων, των ΑμεΑ. Για να βοηθήσουμε τις νέες οικογένειες στο ξεκίνημά τους. Για να στηρίξουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, με σταθερότητα. Με σχέδιο. Με αποτελεσματική εκπροσώπηση και πολλή δουλειά.Ζητώ τη στήριξή σας, για να δώσω τη μάχη αυτή από την πρώτη γραμμή. Θα είμαι πάντα δίπλα σας», υπογράμμισε η κ.Καραλαριώτου.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση 2 περιπτώσεων κλοπής από οικίες, τετελεσμένης και σε απόπειρα
Επόμενο άρθρο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Οσιομάρτυρος Νικολάου στα Βούναινα