Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου στο ΤΕΕ ΚΔΘ: Η ανάπτυξη του νομού Λάρισας είναι στο “χέρι” των μηχανικών


«Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε σωστά τις ευκαιρίες από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε ο νομός Λάρισας να αποκτήσει τις δομές και υποδομές που θα ενισχύσουν τον κομβικό του ρόλο, σε κεντρικό επίπεδο. Η ολοκλήρωση του βορείου τμήματος του Ε65, το Φράγμα της Σκοπιάς, ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων, τα έργα του Αχελώου, μεγαλύτερα και μικρότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη οδηγούν στην ανάπτυξη του τόπου μας», σημείωσε η υποψήφια βουλευτής Ν. Λάρισας της ΝΔ, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός, πολιτικός μηχανικός και η ίδια, βρέθηκε σε… γνώριμα «λημέρια», καθώς είχε συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, στην έδρα του φορέα στη Λάρισα. Η κ. Καραλαριώτου έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του φορέα, ενώ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν τους πολιτικούς μηχανικούς, αλλά και την πορεία των έργων και προγραμμάτων στην περιοχή του νομού Λάρισας.

«Οι μηχανικοί της Λάρισας και της Θεσσαλίας “χτίζουμε” το μέλλον του τόπου μας. Με γνωρίζετε από τις μάχες που δώσαμε μαζί για τα μεγάλα έργα που χρειαζόταν ο νομός Λάρισας, τα χρόνια που υπηρέτησα σε θέσεις ευθύνης στη Νομαρχία και την Περιφέρεια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας για τις παρεμβάσεις, τις προτάσεις και τις δράσεις της, ιδίως με την άμεση κινητοποίηση των μηχανικών στον σεισμό του Μαρτίου 2021.

Ο νομός μας έχει τεράστιες δυνατότητες και πλεονεκτήματα, καθώς η κομβική του θέση στο κέντρο της Ελλάδας καθιστά τη Λάρισα δυναμικό κέντρο μεταφορών, εμπορίου, αλλά και πολιτισμού. Η Λάρισα μπορεί και πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο των αποφάσεων για τον μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό του αγροδιατροφικού μας τομέα, με παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, μπορεί να καταστεί κέντρο παροχής υπηρεσιών υψηλότατων προδιαγραφών στους τομείς υγείας, ευεξίας, φιλοξενίας, κόμβος νεοφυών επιχειρήσεων, με τη δημιουργία των ικανών και αναγκαίων υποδομών ενέργειας και διαχείρισης υδάτων. Στην ανάπτυξη αυτών των τομέων και κλάδων, η συμβολή των μηχανικών είναι ανεκτίμητη.

Με αποτελεσματική εκπροσώπηση, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, ο νομός Λάρισας μπορεί και πρέπει να λάβει τη θέση που του αξίζει, σε πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μου, ζητώ από εσάς, τους συναδέλφους μηχανικούς τη στήριξή σας, να μου δώσετε τη δυνατότητα να διεκδικήσω αυτό το μέλλον για την περιοχή μας», κατέληξε η κ.Καραλαριώτου.

Προηγούμενο άρθρο Εγγραφές νηπίων για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024 στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Επίτιμος δημότης του Δημου Λαρισαίων ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος