Ειδήσεις

Πρόγραμμα Υγεία για Όλους με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις


Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων και εμβολιασμών  για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας  υγειονομικής και κοινωνικής φροντίδας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πρόληψης και  Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους». Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας εγκρίθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων για την ανάπτυξη και υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει:

– Κλινική παιδιατρική εξέταση

– Εμβολιασμούς

– Οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά

– Κλινική εξέταση ενηλίκων  με  παθολογικό,  καρδιολογικό, ενδοκρινολογικό, νευρολογικό έλεγχο

– Γυναικολογική Εξέταση με  εξέταση μαστού και  Test Pap  καθώς και

-Καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης για την  προώθηση τους  σε Μονάδες Υγείας.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος Υγεία για Όλους είναι: άποροι -ανασφάλιστοι οι οποίοι βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού ή βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, άλλες ευάλωτες ομάδες που έχουν ανάγκη, Ρομά και πρόσφυγες που ζουν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμπράττει με την ΑΜΚΕ Υγεία για Όλους σε ένα πρότυπο πρόγραμμα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης. Είναι μια πρωτοβουλία με επίκεντρο τον άνθρωπο που λειτουργεί συμπληρωματικά με τις πολυεπίπεδες δράσεις που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια για τη στήριξη του κρατικού συστήματος υγείας. Πάμε εμείς  στην ύπαιθρο, βρισκόμαστε  δίπλα στους ανθρώπους  που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, με εθελοντές γιατρούς και ένα ευρύ πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων και εμβολιασμών που θωρακίζουν τη δημόσια υγεία και προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Συντονίστρια του Προγράμματος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Λία Ρογγανάκη και η  πρόεδρος  της ΑΜΚΕ «Υγεία για Όλους» Ελένη Σωτηροπούλου. Υπεύθυνοι των ιατρικών παρεμβάσεων είναι Καθηγητές Ιατρικής και  Διευθυντές μεγάλων Νοσοκομείων της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο Όχι στην υποκατάσταση της ευθύνης του κεντρικού κράτους για παροχή όλων των υπηρεσιών υγείας
Επόμενο άρθρο Μάιος με προσφορές στο Fashion City Outlet