Ειδήσεις

Σχόλιο του Θανάση Αθανασιάδη, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας


Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε διάφορους υποψήφιους βουλευτές της κυβέρνησης της ΝΔ να επισκέπτονται τα νοσοκομεία της πόλης μας και να προσπαθούν να παρουσιάσουν μια «μαγική εικόνα», η οποία είναι το λιγότερο υποτιμητική για την νοημοσύνη αρρώστων και εργαζομένων υγειονομικών.

Το ΓΝΛ, ως γνωστόν, έχει υποστεί τα πάνδεινα, με ενδεχομένως μη ανατάξιμα πλέον επακόλουθα, τόσο από την προηγούμενη όσο και από την απερχόμενη κυβέρνηση. Βίωσε τον αποδεκατισμό του οργανογράμματος του από τα μνημόνια, την ακραία εγκατάλειψη των υποδομών του στο έλεος της φθοράς του χρόνου, την σοβαρή και επικίνδυνη υποστελέχωση. Το ΓΝΛ παρ’ ολίγο να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικώς ειδικού σκοπού κατά την πανδημία, κάτι που απέτρεψε η αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν συνεχώς τα προβλήματα και προειδοποιούν για τους κινδύνους. Επικίνδυνοι πεπαλαιωμένοι ανελκυστήρες, προβλήματα με τους καυστήρες και την αποστείρωση, γηραιός αξονικός τομογράφος που με νύχια και με δόντια διατηρείται ακόμα σε λειτουργία, ελλείψεις στις υποδομές αντιπυρικής προστασίας, προστασίας της εργασίας, απουσία σχεδίων αντιμετώπισης σεισμών και τόσα άλλα δεινά.

Το ΠΓΝΛ είναι καταδικασμένο επίσης σε χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση που δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα, κυρίως στον εργαστηριακό και τον χειρουργικό τομέα, ενώ τα σημάδια του χρόνου άρχισαν πλέον να γίνονται εμφανή στις κτηριακές υποδομές.

Συχνές και επαναλαμβανόμενες βασικές ελλείψεις αναλώσιμων υλικών και στα δύο νοσοκομεία περιορίζουν το εύρος ιατρικών και νοσηλευτικών δυνατοτήτων και  επιφέρουν επισφάλεια αντίστοιχες πράξεις και φορτώνουν με άγχος τους εργαζομένους.

Και μέσα σε αυτή την γνωστή σε όλους στην πόλη κατάσταση, οι εν λόγω υποψήφιοι μοιράζουν συνεχώς χωρίς αιδώ παραπλανητικές υποσχέσεις για αναβάθμιση, στελέχωση, επέκταση και βελτίωση της δημόσιας υγείας, την στιγμή μάλιστα που έχουν καταδικάσει το ΕΣΥ σε διάλυση ψηφίζοντας τους νόμους που προάγουν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων!

Το νέο καρότο μάλιστα που προστέθηκε στο μπουκέτο της παραπλάνησης είναι οι πόροι από το «Ταμείο Ανάκαμψης». Η ειρωνεία είναι ότι το «Ταμείο Ανάπτυξης», το «υπερμνημόνιο» με άλλα λόγια που αποτελεί το κοινό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια, ανάμεσα στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα περιλαμβάνει και περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές στον τομέα της Υγείας, για να προαχθεί ταχύτερα η εμπορευματοποίηση, που αποδομώντας το δημόσιο σύστημα Υγείας «γεννά ευκαιρίες» κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ  αποτελεί εγγύηση ότι την «επόμενη μέρα», με οποιαδήποτε κυβέρνηση, η πάλη για το σύστημα Υγείας που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο

 

Αθανασιάδης Θανάσης, γιατρός ογκολόγος  υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες στη Λάρισα για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων
Επόμενο άρθρο Τρεις επιπλέον ανελκυστήρες στη λειτουργία του Γ.Ν. Λάρισας