Ειδήσεις

Συνέντευξη Τύπου των ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ


Τη συνέντευξη έδωσαν ο Ζορμπάς Αλέξης Γραμματέας της Τ.Ε Λάρισας ,Ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και η Κωστούλα Μαρία μέλος του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου Λάρισας.

Εκ μέρους των Τομεακών Οργανώσεων Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ σας καλωσορίζουμε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, συντρόφου Δημήτρη Κουτσούμπα την Παρασκευή 5 Μάη.

  • Το προηγούμενο διάστημα οι Τομεακές οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συσκέψεις, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις με επίκεντρο το βασικό σύνθημα που θέτει το Κόμμα μας μπροστά και στην επερχόμενη εκλογική μάχη: “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής! Μόνοι τους και όλοι μας. Ισχυρό ΚΚΕ!”

Επικεντρώνοντας παράλληλα και σε ξεχωριστές θεματικές εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα: για την εμπλοκή της χώρας και της πόλης μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, για το ζήτημα των ελλείψεων σε υποδομές με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη και πολλές άλλες.

  • Ενώ παράλληλα, με όλες μας τις δυνάμεις έχουμε συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος μέσα από τη συμμετοχή μας στους φορείς του κινήματος. Με κορύφωση τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Μάρτη για το έγκλημα στα Τέμπη, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, διεκδικώντας παράλληλα, έργα υποδομής και μέτρα προστασίας για να μην επαναληφθούν τέτοια εγκλήματα.

Μέσα από την πλούσια αυτή δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων στη Λάρισα όπως και σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύουμε τα εξής:

  • Το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, απέναντι στην όποια κυβέρνηση προκύψει, είτε μονοκομματική, είτε συνεργασίας, με όποιες αποχρώσεις, είτε δήθεν σταθερή αναπτυξιακή, είτε δήθεν δίκαιη και προοδευτική, είτε με βασικό πυλώνα την ΝΔ είτε με βασικό πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση τελικά θα είναι αντιλαϊκή απέναντι στα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες προς όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
  • Η αντιλαϊκότητα της όποια κυβέρνησης προκύπτει από την στρατηγική σύγκλιση που έχουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα φυσικά.

Κάτι που αφενός και οι ίδιοι ομολογούν, όπως για παράδειγμα διά στόματος Ντ. Μπακογιάννη, Π. Τσαπανίδου και πιο πρόσφατα του Ευ. Βενιζέλου.

Αφετέρου -που είναι και το πιο σημαντικό- προκύπτει από την επί της ουσίας σύγκλιση που αποτυπώνεται στην κοινή στρατηγική, στις πολιτικές που έχουν εφαρμόσει ως κυβερνήσεις, στην στάση τους ως αντιπολίτευση, στις θέσεις τους σήμερα, όπως για παράδειγμα:

  • Την από κοινού ψηφοφορία του 3ου Μνημονίου το καλοκαίρι του 2015,
  • την υιοθέτηση της στρατηγικής της Πράσινης Ψηφιακής Μετάβασης και τον κοινό προσανατολισμό στους στόχους και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης,
  • στις δεσμεύσεις που έχουν με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ,
  • στην ενιαία στάση βαθέματος της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία,
  • στην διαδοχική υλοποίηση μία σειρά μέτρων στην ίδια κατεύθυνση σε μία σειρά τομείς, στην Ενέργεια με την απελευθέρωση της αγοράς, στους σιδηροδρόμους, στους πλειστηριασμούς, στα μέτρα καταστολής απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και πολλά πολλά άλλα.

Αλήθεια ας αναρωτηθούμε πόσο πολύ διαφοροποιούνται οι πολιτικές τους όταν τσακώνονται για το ποιος έκλεψε το πρόγραμμα ποιανού;;;

  • Απέναντι λοιπόν σε αυτούς και τους σχεδιασμούς τους, τους απαντάμε μόνοι τους και όλοι μας, να δυναμώσει το ΚΚΕ, να ψηλώσει το μπόι του εργατικού λαϊκού κινήματος, άλλωστε ο λαός μας ξέρει καλά ότι η όποια θετική έκβαση για τη ζωή του έχει προέλθει μέσα από την πάλη και τους αγώνες του, δεν χαρίστηκε από κανέναν. Σταθερότητα για τον λαό, τη ζωή και τα δικαιώματά του σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει σχέδιο διακυβέρνησης στην κοινωνία που στο επίκεντρο έχει την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, που ο ίδιος ο λαός είναι αφέντης στον τόπο του.
  • Κορύφωση αυτής της δραστηριότητας είναι η μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία, με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα.
  • Το πρόγραμμα του συντρόφου Γενικού Γραμματέα της ΚΕ έχει ως εξής:
  • Περιοδεία και ομιλία σε συγκέντρωση στην Αγιά στις 12:00 στην πλατεία.
  • Ομιλία στην μεγάλη συγκέντρωση στη Λάρισα στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία. Στην συγκέντρωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο σ. Γιώργος Λαμπρούλης βουλευτής Λάρισας και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και ο σ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποπτέραρχος (Μ) ε.α. και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.
  • Συμμετοχή στην συνεστίαση των Τομεακών Οργανώσεων Λάρισας και Υπαίθρου του ΚΚΕ στο κτήμα Δριστέλλα στο 7ο χλμ (Λάρισας – Τυρνάβου).

Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τον λαό και την νεολαία της πόλης σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σ. Δημήτρη Κουτσούμπα την Παρασκευή 5 Μάη στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, καθώς επίσης και στην συνεστίαση που θα ακολουθήσει όπως και στην πρωινή συγκέντρωση στην Αγιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό και την νεολαία της πόλης σε μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα, όπως και στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος.

ΛΑΡΙΣΑ   2/5/2023     Τομεακές Επιτροπές Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests σε περιοχές του Δήμου Τεμπών
Επόμενο άρθρο Θεατρικό αναλόγιο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 2 Μαϊου στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος