Ειδήσεις

Μάξιμος: Η αλληλεγγύη προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή


 «Η καλλιέργεια του αλτρουισμού, σε μια εποχή που περισσεύει ο ατομικισμός, είναι περισσότερο από πότε αναγκαία για την εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής. Αν ο καθείς από εμάς συμμετέχει έστω και σε μία από τις δράσεις της πρωτοβουλίας “Μαζί μια αγκαλιά”, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κοινωνία μας κάνει βήματα εξέλιξης και προόδου. Εξάλλου, οι νωπές μνήμες της πανδημίας θα πρέπει να μας θυμίζουν ότι η σωστή ενημέρωση, η ατομική προσφορά και η συλλογική ευθύνη είναι κομβικοί παράγοντες για να ξεπεραστούν ευκολότερα, ακόμα και τα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στα περίπτερα των φορέων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μαζί μια αγκαλιά» στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια τόνωσης του εθελοντισμού και να ενημερωθεί πληρέστερα για τις επιμέρους δράσεις που την πλαισιώνουν.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνομίλησε τόσο με τους υπεύθυνους στα περίπτερα των οργανισμών και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτό το φιλοκοινωνικό εγχείρημα, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους για να γνωστοποιήσουν στο ευρύτερο κοινό την αναγκαιότητα για περισσότερη ευαισθητοποίηση σε ότι αφορά την αρωγή προς τον συνάνθρωπο, όσο και με πολίτες που έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον και επιθυμούσαν να συνδράμουν σε κάποιες από τις επιμέρους δράσεις της εκδήλωσης.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «από την σημασία που πρέπει να δώσουμε για την βελτίωση της υγείας μας, μέχρι την συμπαράσταση στα παιδιά με ειδικές δεξιότητες και την προσφορά σε αίμα και όργανα, η έννοια της αλληλεγγύης προς τον πλησίον, συνάνθρωπο, τον γείτονα, τον φίλο, ακόμα και τον άγνωστο που έχει ανάγκη, είναι ο σύνδεσμος που διατηρεί την κοινωνική συνοχή. Χωρίς αυτή, οι προσπάθειες για πρόοδο, ευτυχία και ευημερία είναι σαφώς πιο δύσκολο να επιτευχθούν».

Προηγούμενο άρθρο Με τη διοίκηση του Συλλόγου της Λάρισας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παν. Νταής
Επόμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests σε περιοχές του Δήμου Τεμπών