Ειδήσεις

Hack the Map στη Λάρισα: Εξερευνήστε το Ιστορικό Κέντρο της Λάρισας


Hack the map στη Λάρισα! Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST σας προσκαλεί σε μια μοναδική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας με στόχο τη δημιουργία του υπερσύγχρονου χάρτη της πόλης, χρησιμοποιώντας 3D σαρώσεις και άλλα ενδιαφέροντα δεδομένα σε δύο μόλις ημέρες.

Η διήμερη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Μαΐου, 11:00-13:00, στο ιστορικό κέντρο της πόλης και την Κυριακή 7 Μαΐου, 11:00-14:00, στο Future Learning Lab του JOIST, Βαλτετσίου και Τριπόλεως στη Λάρισα.

Η πρώτη ημέρα της δραστηριότητας περιλαμβάνει την εξερεύνηση του ιστορικού κέντρου της πόλης, με τον εκπαιδευτή Αθανάσιο Κατσουγιάννη (σχεδιαστής, προγραμματιστής και εκπαιδευτικός).

Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει workshop σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας (AR), όπου θα γίνει η επεξεργασία των δεδομένων και οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό χάρτη του ιστορικού κέντρου της Λάρισας.

H διαδραστική δραστηριότητα είναι σχεδιασμένη για ανήσυχους και δημιουργικούς εφήβους, ηλικίας από 12 έως 17 ετών, ωστόσο μπορούν να συμμετέχουν και άτομα κάθε ηλικίας τα οποία ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν την πόλη τους και να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο χάρτη που αντικατοπτρίζει τη δική τους οπτική γι’ αυτή.

Το workshop στοχεύει να τους διδάξει πώς να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, πώς να συλλέγουν δεδομένα μέσω 3D σάρωσης και φωτογραφίας, πώς να αφηγηθούν μια ιστορία με το δικό τους τρόπο αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη. Τους ενθαρρύνει να συνεργαστούν και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για την επίλυση προβλημάτων.

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή.

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου στην έδρα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: Πάντα δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής
Επόμενο άρθρο Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στη Λάρισα την Παρασκευή 28/4/2023