Ειδήσεις

Στο ΠΓΝΛ υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Λάρισας και η Άννα Βαγενά


Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τον Διοικητή, κ. Δημήτρη Κατσικονούρη επισκέφθηκε σήμερα η κ. Άννα Βαγενά μαζί με άλλους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Νομού Λάρισας.

Στην επίσκεψη-ενημέρωση παρευρέθηκε και ο καθηγητής παθολογίας-ογκολογίας και Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, κ. Κωτσάκης, του οποίου η παρέμβαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, και ο οποίος είπε τα εξής: «Δυστυχώς στις μέρες μας, η ογκολογία τείνει να πάρει τα χαρακτηριστικά πανδημίας.Το 2015, οι χημειοθεραπείες που γίνονταν στο ΠΓΝΛ δεν έφταναν τις 7.000 και σήμερα ξεπερνούν τις 15.000. Είναι μια χρόνια ασθένεια και με υψηλό κόστος θεραπείας. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία, όπως και στο δικό μας, διότι το κόστος των φαρμάκων είναι ιδιαίτερα υψηλό και επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων». Ο κ. Κωτσάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές οι γιατροί της ογκολογίας στα δημόσια νοσοκομεία, αντιμετωπίζουν ηθικό και υπαρξιακό πρόβλημα, όταν πρέπει να επιλέξουν ποιον ασθενή να φροντίσουν κατά προτεραιότητα, ή ακόμα χειρότερα, κάποιες φορές ποιον θα αποκλείσουν από τη θεραπεία».

Επίσης, επεσήμανε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία μας επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια. Με τις αποχωρήσεις πολλών γιατρών από το ΕΣΥ, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και έτσι το ΠΓΝΛ αναγκάζεται να δεχθεί πολλούς ασθενείς από άλλες περιοχές και δυσκολεύεται ιδιαίτερα ν’αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.Όπως ανέφερε, για παράδειγμα στην ογκολογική κλινική, πολλές φορές οι νοσηλευτές αναγκάζονται να κάνουν 120 θεραπείες την ημέρα.

Η κ. Βαγενά δήλωσε: «Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το πανεπιστημιακό μας νοσοκομείο έχει τον μικρότερο προϋπολογισμό από πολλά άλλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, με μικρότερη δυναμικότητα και δραστηριότητα. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας και η κ. Βαγενά προσωπικά δήλωσαν ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η πρόσβαση σε ποιοτική δημόσια υγεία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι με την προοδευτική Κυβέρνηση, της οποίας είναι βασικός κορμός, και η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, η δημόσια υγεία θα είναι πρωταγωνιστής του κοινωνικού Κράτους που θα ξαναϊδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Προηγούμενο άρθρο EROS - 8ο φεστιβάλ OPEN NIGHTS από 4 έως 16 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου στην έδρα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: Πάντα δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής