Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας η λαϊκή αγορά των Φαρσάλων


«Η ζωντάνια και η δυναμική των παραγωγών και πωλητών στη λαϊκή αγορά των Φαρσάλων αποδεικνύουν τους στενούς δεσμούς με την κοινωνία της πόλης. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τους ανθρώπους της υπαίθρου, τους ανθρώπους του μόχθου και της προκοπής, που διατηρούν ατόφιο το μεράκι τους και παράγουν προϊόντα υψηλής αξίας», σημειώνει η υποψήφια βουλευτής Ν.Λάρισας της ΝΔ, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Από τα Φάρσαλα όπου και πραγματοποίησε επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της πόλης, η Λαρισαία πολιτικός τόνισε την ανάγκη παροχής ακόμη περισσότερων κινήτρων, ώστε οι άνθρωποι της υπαίθρου να παραμένουν στον τόπο τους, να δημιουργούν και να απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Να σημειωθεί ότι την κ.Καραλαριώτου συνόδευαν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, κ.ΒασίληςΛιγούδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λάρισας, κ.ΔημήτρηςΠούρικας, ενώ η υποδοχή που της επιφύλαξαν παραγωγοί-πωλητές, αλλά και κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα θερμή.

«Γνωρίζωπως, παρά τις δυσκολίες και τις διαδοχικές κρίσεις, οι παραγωγοί και οι πωλητές στις λαϊκές αγορές αποτέλεσαν και αποτελούν ισχυρό στήριγμα για τις τοπικές κοινωνίες, αποτέλεσαν και αποτελούν το ζωντανό “κύτταρο” της υπαίθρου. Προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, στηρίζουν τα νοικοκυριά.

Μπορούμε να πετύχουμε τημείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της ποσότητας, τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων, με τα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας.Οφείλουμε όλοι μαζί να εργαστούμε για μια αγροτική παραγωγή βιώσιμη, ναδημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε οι νέοι μας να παραμένουνστον τόπο τους, να γνωρίζουν ότι μπορούν αύριο να στήσουν τηδική τους επιχείρηση. Σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλω μεόλες μου τις δυνάμεις -έντιμα, καθαρά και αποτελεσματικά», τόνισε η κ.Καραλαριώτου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Θεσσαλία εκπέμπει SOS για τα υδατικά της αποθέματα
Επόμενο άρθρο Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Τεμπών