Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου στην Αμυγδαλέα: Η Λάρισα κέντρο ανάπτυξης του αγροτικού τομέα


«Μπορούμε και πρέπει να φέρουμε τον νομό Λάρισας στο επίκεντρο των αποφάσεων για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Με αποτελεσματική εκπροσώπηση, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε τους στόχους μας», σημειώνει η υποψήφια βουλευτής Ν. Λάρισας της ΝΔ, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Από την Αμυγδαλέα, όπου και μίλησε, η Λαρισαία πολιτικός αναφέρθηκε στη σημαντική στήριξη του αγροτικού κόσμου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εν μέσω πρωτοφανών διαδοχικών κρίσεων, ενώ τόνισε τις δυνατότητες και τις προοπτικές που παρουσιάζει ο νομός Λάρισας.

«Θέλωνα μοιραστώ μαζί σας το όραμά μου για την αγροτική πολιτική, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την αναζωογόνηση της υπαίθρου, ένα όραμα που είναι συνυφασμένο με την κεντρική, κομβική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει και να εκσυγχρονίσει τον αγροτικό μας τομέα.

Γνωρίζω πολύ καλά την τεράστια πίεση που δέχθηκε η οικονομία μας, οι επιχειρήσεις μας, τα νοικοκυριά. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας.Μπροστά μας έχουμε 22 δισ. ευρώ από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και το Ταμείο Ανάκαμψης -στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς για την ενίσχυση του εισοδήματος στις αγροτικές μας περιοχές, που είναι οι τροφοδότες όλης της χώρας.

Μέσα από τα προγράμματα για τους Νέους Αγρότες, μπορούμε να ενισχύσουμε τη δημογραφική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, να στηρίξουμε τη νέα γενιά αγροτών. Με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εργαλείων, μπορούμε να πετύχουμε τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της ποσότητας, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων.

Οφείλουμε να εργαστούμε για μια αγροτική παραγωγή βιώσιμη, να δημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε οι νέοι μας να παραμένουν στον τόπο τους, να γνωρίζουν ότι μπορούν αύριο να στήσουν τη δική τους επιχείρηση. Σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις -έντιμα, καθαρά και αποτελεσματικά», υπογράμμισε η κ.Καραλαριώτου.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Οι πολίτες απορρίπτουν τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής
Επόμενο άρθρο Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών