Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι πολίτες απορρίπτουν τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής


«Όλο αυτό το διάστημα περιδιαβαίνω τα χωριά της εκλογικής μου περιφέρειας, επισκέπτομαι καφενεία, συνομιλώ με πολίτες και σε εργασιακούς χώρους. Αυτό που εισπράττω είναι ότι οι πολίτες απορρίπτουν τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα με αφορισμούς και αυτό το τοξικό κλίμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Εκλογική Περιφέρεια» με τον δημοσιογράφο κ. Θωμά Τσίμπα και τους βουλευτές, Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, και Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργο Λαμπρούλη.

 

Ο κόσμος ζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν είχε κυβερνήσει μπορεί να γινόντουσαν πιστευτά όλα αυτά τα παχιά λόγια που με περισσή ευκολία λένε τα στελέχη του. Αλλά κυβέρνησε, το πάθημα για την Ελλάδα έγινε και μάθημα για τους Έλληνες, γιατί το πληρώσαμε πολύ ακριβά το δίδυμο Τσίπρας-Βαρουφάκης, που φαντάζει ως η εναλλακτική απέναντι στην ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κόσμος ζητά πολιτική σταθερότητα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη, για κοινωνικό μέρισμα στους αδύναμους, στα ελληνικά νοικοκυριά, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης. Η ανεργία στην περίοδο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε όπως και οι φόροι. Την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη μειώθηκαν οι φόροι, αυξήθηκε η απασχόληση και ο στόχος μας είναι αυτός και την επόμενη τετραετία: περισσότερες, καλύτερες δουλειές και πιο σύγχρονο και παραγωγικό κράτος».

 

Η νάρκη της απλής αναλογικής

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φεύγοντας άφησε μία νάρκη στη χώρα που ακούει στο όνομα της απλής αναλογικής. Αυτή την νάρκη θα πρέπει οι πολίτες να την απενεργοποιήσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Γιατί η χώρα, όπως είπα, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σταθερότητα. Έχουμε τη μία κρίση μετά την άλλη, δεν έχουμε τα περιθώρια ακυβερνησίας και κυβερνητικής παράλυσης. Δείτε τι γίνεται στη γειτονική μας Βουλγαρία, η οποία μέσα σε δύο χρόνια έχει κάνει πέντε φορές εκλογές και αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 21ης Μαΐου, δίνοντας ένα ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να μπορέσει να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και αυτό δεν το λέμε αυτάρεσκα γιατί θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Άλλωστε, το απέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία και σε αυτήν την τρέχουσα κυβερνητική θητεία, όπου αξιοποίησε πολλά πρόσωπα που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους. Θέλουμε, όμως, αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μην υπάρχουν φαινόμενα παραλυσίας, να μην έχουμε ατέρμονες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις».

 

Αυτοδύναμη Ελλάδα  

Ο κυβερνητικός βουλευτής ξεκαθάρισε ότι η αυτοδυναμία «δεν είναι αυτοσκοπός, γιατί θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας, αλλά πιστεύουμε ότι στην παρούσα συγκυρία, με τις κρίσεις που διαδέχονται η μία μετά την άλλη, χρειάζεται η χώρα να έχει καπετάνιο στο πηδάλιο σε καιρούς φουρτούνας. Για μας, λοιπόν, το στοίχημα είναι η αυτοδυναμία για την αυτοδύναμη Ελλάδα και εκείνο το οποίο υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε στον ελληνικό λαό, θα παρουσιαστεί και στη συνέχεια, μετά την διάλυση επισήμως της Βουλής στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, είναι περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους και αύξηση των μισθών, έτσι ώστε να υπάρχει κατά το δυνατόν σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ο πρωθυπουργός ήδη μας προϊδέασε ότι ο στόχος μας είναι στην επόμενη τετραετία να έχουμε αύξηση των μισθών κατά 25% και αυτό μπορεί να γίνει πράξη εάν έχουμε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3%».

Προηγούμενο άρθρο Παραδόθηκε ο νέος δρόμος που συνδέει τη Βερδικούσια με το Βλαχογιάννι
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου στην Αμυγδαλέα: Η Λάρισα κέντρο ανάπτυξης του αγροτικού τομέα