Ειδήσεις

Μάξιμος: Πολύτιμο το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας


«Η Εκκλησία καθ’ όλη την προηγούμενη δεκαετία της μεγάλης οικονομικής κρίσης και των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι στέκεται αρωγός στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας. Το κοινωνικό έργο το οποίο με συνέπεια και αυταπάρνηση πραγματοποιεί είναι ανεκτίμητο. Πρωτίστως, βεβαίως, η Εκκλησία προσφέρει το πολύτιμο πνευματικό της έργο, ως φορέας των αξιών και παραδόσεων της Ορθοδοξίας. Όταν δε υπάρχουν φωτισμένοι ιεράρχες, που καθοδηγούν αυτήν την αποστολή με αφοσίωση και έμπνευση, τότε τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του σημείωσε ακόμη ότι «παρακολουθώ στενά όλα αυτά τα χρόνια της ποιμαντορίας του δεσπότη μας την εργώδη προσπάθεια που καταβάλλει για την πραγματοποίηση του πνευματικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεώς μας. Εύχομαι ο Θεός να του δίνει υγεία και φώτιση για να συνεχίσει στην οδό αυτή της δημιουργίας προς όφελος του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία της Ελλάδος. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να τον ευχαριστήσω για την καθοριστική συμβολή του στην επιτυχία της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ΔΣΟ στην Λάρισα για την παρουσίαση του Τόμου “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο”, στην οποία υπήρξε μια πρωτόγνωρη προσέλευση του κόσμου, στέλνοντας και ένα μήνυμα ότι ο ελληνισμός δεν λησμονεί και δεν αποδέχεται τη βέβηλη πράξη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Πόλη σε τζαμί.

Τέλος, να επισημάνω για μια πολλοστή φορά ότι, παρά τα όσα φωνασκούν όσοι διακατέχονται από ιδεοληπτικές εμμονές, η Εκκλησία και η Ορθοδοξία είναι ταυτισμένες με την εθνική μας ιστορία, με την ταυτότητα και τις παραδόσεις μας, αλλά και με την παρούσα πνευματική ζωή της πατρίδας μας».

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Λαρίσης συνεχάρη τον Μάξιμο Χαρακόπουλο για το έργο που επιτελεί από την θέση του επικεφαλής του διεθνούς θεσμού των Ορθοδόξων βουλευτών, για την προώθηση των αρχών και των αξιών της Ορθοδοξίας και την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών και μνημείων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.

Προηγούμενο άρθρο Αναγνώριση Χρήστου Κέλλα σε Δένδρα – Πλατανούλια, για την προσφορά του στην ενίσχυση των παραγωγών
Επόμενο άρθρο Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ: Περιοδείες και επισκέψεις