Ειδήσεις

Κέλλας σε Συκούριο και νέο κοιμητήριο Λάρισας: Η κάθοδος του Χριστού στον Άδη, ελπίδα του ανθρώπινου γένους


«Σε όλη την οικουμένη, ο ορθόδοξος κόσμος τιμά με δέος τη σταυρική θυσία και την κορύφωση των παθών του Χριστού με την κάθοδό του στον Άδη. Ηδημιουργία του κόσμου αποκαλύπτεται σε όλη την πληρότητά της και μαζί της φανερώνεται η θεϊκή σοφία της μεταθανάτιας ύπαρξης των ανθρώπων

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου, όπου παρέστη στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, προσθέτοντας:

«Ενώ το άφθαρτο σώμα του Χριστού κειτόταν στον τάφο, η ψυχή του μετέβη στον Άδη και κήρυξε το Ευαγγέλιο, οδηγώντας τις ψυχές που βρίσκονται εκεί στον δρόμο της σωτηρίας. Ο Κύριος σήκωσε με το χέρι του τον Αδάμ κι έβγαλε το ανθρώπινο γένος από το σκοτάδι του θανάτου, δείχνοντας του τον δρόμο της ανάστασης, της Δευτέρας Παρουσίας και της άφθαρτης ζωής.

Μέσα από την οδύνη και την ταπείνωση του Υιού του Θεού τη Μεγάλη Παρασκευή αναδύεται το μεγαλείο της δημιουργίας του κόσμου από τον Τριαδικό Πλάστη του σύμπαντος.

Με αυτή την ελπίδα, προσμένουμε την Ανάσταση και γιορτάζουμε τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης με αισιοδοξία για το “αύριο” του τόπου μας.Η χώρα είναι απαλλαγμένη από το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και η οικονομία είναι σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γεμίζουν τους ιερούς ναούς και οικογένειες ανταμώνουν, για να γιορτάσουν μαζί το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας, που είναι η Ανάσταση του Δημιουργού της!

Καλή Ανάσταση!».

Ακολούθως, ο Χρήστος Κέλλας αναχώρησε για τη Λάρισα, όπου συμμετείχε στην Ακολουθία του Επιταφίου, η οποία τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως, στο νέο κοιμητήριο. Εκεί, αντάλλαξε ευχές με πολίτες για «καλή Ανάσταση», σημειώνοντας πως η μέρα είναι αφιερωμένη στους κεκοιμημένους αδελφούς μας, οι ψυχές των οποίων βρίσκονται στους ουρανούςκαι ζουν πάντα μέσα στις σκέψεις και τις καρδιές μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θρησκευτική κατάνυξη στους ναούς του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο “Αδέρφια σε σύγκρουση” στο Χατζηγιάννειο