Ειδήσεις

Θρησκευτική κατάνυξη στους ναούς του Δήμου Κιλελέρ


Κορυφώθηκε το Θείο δράμα τη Μεγάλη Παρασκευή και στις εκκλησίες του Δήμου Κιλελέρ.

Η Μεγάλη Παρασκευή με τον Επιτάφιο θρήνο  είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδος με τη σταύρωση και τον ενταφιασμό του Ιησού Χριστού στην πορεία του προς την Ανάσταση και το Πάσχα. Μία ιδιαίτερη μέρα της Ορθοδοξίας  η οποία  έχει τη δική της μοναδική ομορφιά, με τη «χαρμολύπη» να κυριεύει τις ψυχές των πιστών.

Το πρωί εψάλη η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ακολούθησε η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Αργά το απόγευμα ξεκίνησε η ακολουθία του Ιερού Επιταφίου και αργότερα το βράδυ τελέστηκε  η καθιερωμένη εξόδιος ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ.

Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, πρωτεύουσα του Δήμου, αλλά και στους ναούς των χωριών όπου με ιδιαίτερη κατάνυξη προσκύνησαν τους Επιτάφιους στους Ιερούς Ναούς.

Στην ακολουθία του Ιερού Επιταφίου και στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Ακριβούλης, Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Ακριβούλης και Αθ.Μανδάλης, η Γ.Γ. του Δήμου Κιλελέρ Β. Χλιάπη-Γκουνιαρούδη, ο  Πρόεδρος Κ. Παναγούλης και τα μέλη του Τ.Σ της Τοπικής Κοινότητας Νίκαιας Αχ. Τσαντίλης και Γ. Ψαρούλης, η ΕΟΔΥΑ, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος πιστών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ελασσόνα
Επόμενο άρθρο Κέλλας σε Συκούριο και νέο κοιμητήριο Λάρισας: Η κάθοδος του Χριστού στον Άδη, ελπίδα του ανθρώπινου γένους