Ειδήσεις

Ευχές Μάξιμου Χαρακόπουλου από τον Πανάγιο Τάφο: Αναστάσιμο μήνυμα ελπίδας και επικράτησης του δικαίου


«Το Άγιο Φως που παραλάβαμε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και θα φθάσει σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε κερί πιστού, συμβολίζει το μήνυμα της Αναστάσεως, της ελπίδας, της επικράτησης του δικαίου, της νίκης επί του θανάτου, που έχει ως αποδέκτη κάθε άνθρωπο που βλέπει το φως στον παρόντα κόσμο. Είναι εύλογη η συγκίνηση που διακατέχει όλους όσοι λαμβάνουνε μέρος σε αυτήν την τιμητική αποστολή, που μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Και μεγάλη η υπερηφάνεια, που εδώ στους Αγίους Τόπους, που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Κύριος της δόξης, ο Έλληνας Πατριάρχης, του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, έχει το μεγάλο προνόμιο να δίδει το Άγιο Φως σε όλους τους πιστούς, σε όλες τις Εκκλησίες». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα -που πραγματοποιήθηκε υπό ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα- και την παραλαβή του από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ συνόδευσε στα Ιεροσόλυμα τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη στην αποστολή στον Πανάγιο Τάφο, μαζί με τον βουλευτή κ. Γιάννη Σαρακιώτη, μέλος της ΔΣΟ, και τον κ. Σάββα Αναστασιάδη, πρόεδρο της επιτροπής ελληνισμού της διασποράς.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τον κομβικό ρόλο του παλαίφατου Πατριαρχείου για το στάτους κβο στα Ιεροσόλυμα και τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σιωνίτιδα Εκκλησία από τρομοκρατικές ενέργειες εξτρεμιστών στο Ισραήλ, που επιδιώκουν τον εκτοπισμό των χριστιανών από την Αγία Πόλη.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «χρέος κάθε Ορθόδοξου είναι η στήριξη στον πατριάρχη και σε όσους υπηρετούν την Εκκλησία σε αυτήν την ιερή περιοχή, απέναντι σε διαρκείς  απειλές, προστατεύοντας παραδόσεις αιώνων που ελπίζουμε να συνεχιστούν. Κι αυτό είχαμε την ευκαιρία να το επαναβεβαιώσουμε στον Μακαριώτατο στη συνάντηση που είχαμε μαζί του. Εύχομαι εκ βάθους καρδίας σε όλες και όλους Καλή Ανάσταση και το φως να νικήσει κάθε σκοτάδι στις ζωές μας».

Προηγούμενο άρθρο Η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σε όλες τις ενορίες του Δήμου Τεμπών
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ελασσόνα