Ειδήσεις

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Θείο Δώρο» της Ιωάννας Γκανέτσα στον Μύλο του Παπά


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, οι Εκδόσεις BELL, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Εικαστικών Ν. Λάρισας και το Βιβλιοπωλείο Γραμμή διοργανώνουν την παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ιωάννας Γκανέτσα, “Θείο Δώρο”, το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στις 19:00, στο αμφιθέατρο ττου Μύλου του Παππά (κεντρικό κτήριο, 2ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννυ Ψάρρα, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Χρύσα Μαστοροδήμου, λογοτέχνης-εκπαιδευτικός και Άγγελος Μανουσόπουλος, συγγραφέας.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής 17 καλλιτεχνών του Συλλόγου Εικαστικών Ν. Λάρισας με θέμα τον έρωτα.

Συμμετέχουν: Αμπατζή Παρασκευή, Αργυροπούλου Βασιλική, Βαλαβάνη Αριστέα, Γεωργιάδης Γιάννης, Ζαχαρούλη Ελένη, Κουτάλου Θεοδώρα, Λιάπη Αγαθή, Μακρής Αθανάσιος, Μόκα Αγγελική, Μπουντινούλη Αντιγόνη, Νικοπούλου Ευαγγελία, Παπαγιαννούλα Ιωάννα, Παπαθανασίου Ηλίας, Σωτηρίου Βάγια, Τανού Στέλλα, Τσιφλικιώτη-Τσιγλοπούλου Μάγδα, Τσιώνης Κωνσταντίνος.

Στην τέχνη του οίνου θα μας μυήσει η Οινοποιία Σταυράκη.

 (Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πάντοτε υπήρχαν φθηνοί έρωτες, μικροί έρωτες, λίγοι έρωτες. Και για κάθε οκά από αυτούς υπήρχε ένας δυνατός, που έμενε στην ιστορία, κι άλλος ένας που δεν τον μάθαινε σχεδόν ποτέ κανείς.
Τότε
Ο νεαρός ζωγράφος Θοδωρής Μελλιδόνης βρίσκει τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο της ποιήτριας Ιβάνας Λεοντάρη. Στην κορύφωση της σχέσης τους, όμως, την αφήνει να φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της. Και χάνει τα ίχνη της…
Τώρα
Ογδόντα πέντε χρόνων πια, αναγνωρισμένος ζωγράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μελλιδόνης ψάχνει να βρει την Ιβάνα, καθώς νιώθει ότι ο χρόνος του σιγά σιγά τελειώνει.
Ο Τζανής, συγγραφέας που ερευνά τη σχέση της τέχνης με τον έρωτα, γνωρίζει τον μεγάλο ζωγράφο. Μεταξύ τους αναπτύσσεται οικειότητα και ένα δέσιμο που θα οδηγήσει τον Τζανή στην αναζήτηση της Ιβάνας για χάρη του Μελλιδόνη, χωρίς να του αποκαλύψει τίποτα.

Σύντομα ο Τζανής, ο οποίος έχει μια περίπλοκη σχέση με την Ντορέττα, την ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου-γκαλερί της Αθήνας, θα συνειδητοποιήσει πως όσο σπάνια ταιριάζουν οι μέρες των ανθρώπων και οι στιγμές που έρχονται, τόσο πιο σπάνια ταιριάζουν οι έρωτες.

Ένα μυθιστόρημα για τη στιγμή που πέρασε. Και για την πιθανότητα να μην έρθει ποτέ ξανά.

Προηγούμενο άρθρο "Το φωτογραφείο του μπαμπά μου" στο Χατζηγιάννειο
Επόμενο άρθρο Η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σε όλες τις ενορίες του Δήμου Τεμπών