Ειδήσεις

Μάξιμος: Η κυβέρνηση δεν άφησε αβοήθητους τους αγρότες


«Η καταβολή των ενισχύσεων στα μήλα και τα κάστανα την Μεγάλη Εβδομάδα, μέσω του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων λόγω εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποτέλεσε το επιστέγασμα των προσπαθειών μας για την αναγκαιότητα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών στην περιοχή της Αγιάς. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι έχει ευήκοα ώτα, ότι νοιάζεται για τους αγρότες και πιστεύω ότι με παρόμοιο ενδιαφέρον θα συνεχίσει να τους αφουγκράζεται και να παρέχει λύσεις και μετά τις εκλογές». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος σε αγρότες και κατοίκους χωριών της Αγιάς, ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, επισκέφτηκε την Πρινιά, την Ανάβρα, τον Αετόλοφο, τους Νερόμυλους, το Μεταξοχώρι και το Μεγαλόβρυσο και υπογράμμισε στους πολίτες που συνάντησε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν παραμέλησε τον αγροτικό τομέα αλλά έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη στήριξή του. Κατανοώντας, αρχικά, τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του Covid-19, την δεινή θέση που περιήλθαν λόγω του καταστροφικού παγετού την άνοιξη του 2021, αλλά και τις παρενέργειες από την κρίση στην Ουκρανία, αξιοποίησε κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο και για την ενίσχυσή τους. Έδωσε κορονοενισχύσεις σε αγροτικά προϊόντα, βελτίωσε τη νομοθεσία για τις αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ, ενίσχυσε το ταμείο του ΕΛΓΑ με οφειλόμενα κρατικά κονδύλια προκειμένου να καλυφθεί ο τεράστιος όγκος των ζημιών και πρόσφατα κατέβαλε, αρχής γενομένης από τα μήλα και τα κάστανα, μία σειρά από ενισχύσεις σε προϊόντα, τα όποια για διάφορους λόγους, απέδωσαν πενιχρό εισόδημα στους αγρότες. Εκτός τούτων, μην ξεχνάμε ότι επανέφερε το αγροτικό πετρέλαιο, το οποίο θα πληρωθεί για δεύτερη χρονιά φέτος μετά από τη διακοπή καταβολής του από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα μείωσε τη φορολογία, μείωσε τον ΦΠΑ, επιδότησε το ρεύμα και έκανε διάφορες παρεμβάσεις όπου χρειάστηκε.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση, από την κυβέρνηση της ΝΔ, της φορολόγησης για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συλλογικά σχήματα, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών κατά 50%. Ο κυβερνητικός βουλευτής προέτρεψε τους αγρότες συνομιλητές του «να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στους συνεταιρισμούς, που δεν είναι μόνο η φορολογία, αλλά η οικονομία κλίμακος στα έξοδα και οι πάμπολλες επιδοτούμενες δράσεις από προγράμματα που χρηματοδοτούνται με ευρωπαϊκά κονδύλια».

Προηγούμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά στο πλευρό των πληγέντων από το χαλάζι στην περιοχή της Αγιάς
Επόμενο άρθρο Σεμινάρια του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου