Ειδήσεις

Η Άννα Βαγενά στο πλευρό των πληγέντων από το χαλάζι στην περιοχή της Αγιάς


Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, μόλις πληροφορήθηκε για τις ζημιές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση τη Δευτέρα, 17/04/2023 στην περιοχή της Αγιάς, αμέσως επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Αγιάς, κ. Ρίζο Μαρούδα, καθώς και με τον κ. Βαγγέλη Κρανιώτη, Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας, για να ενημερωθεί σχετικά με το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος.

Όπως πληροφορήθηκε η κ. Βαγενά, η χαλαζόπτωση κατέστρεψε κυρίως τα πρώιμα κεράσια του Κισσάβου  από την περιοχή της Μελιβοίας έως το Μεγαλόβρυσο. Αυτή είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τους καλλιεργητές κερασιών, γιατί κάποιοι απ’αυτούς στηρίζονται μόνο στην παραγωγή των πρώιμων κερασιών. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα η καταγραφή των ζημιών.

Η κ. Άννα Βαγενά δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και ότι είναι πρόθυμη να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, που ήρθε αντιμέτωπος με τις ζημιές από το χαλάζι στα κεράσια και στις άλλες καλλιέργειες της περιοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Μαζί κάνουμε τα επόμενα βήματα προόδου και ευημερίας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η κυβέρνηση δεν άφησε αβοήθητους τους αγρότες