Ειδήσεις

Γιώργος Λαμπρούλης: Οι προνοιακές δομές πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους


Το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Αριστέας» στον Αμπελώνα, επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτής Λάρισας και εκ νέου υποψήφιος και την Αγγέλα Τσιάτσιου, υποψήφια βουλευτή Λάρισας.

Μέσα από τις συνομιλίες που είχε το κλιμάκιο με τις διοικήσεις των δύο δομών, τους εργαζόμενους αλλά και τους φιλοξενούμενους, αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Προβλήματα που είναι διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία τους. Ενδεικτικά, στο δημοτικό γηροκομείο  αναφέρθηκε σαν πρόβλημα το αυξημένο ενεργειακό κόστος, που έχει προκαλέσει ορισμένες φορές την καθυστέρηση πληρωμής των μισθών των εργαζομένων. Αντίστοιχα στο θεραπευτήριο “ΑΡΙΣΤΕΑΣ”  παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη στέγη της δομής.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, ανέδειξε ότι το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τις δομές κοινωνικής πρόνοιας δεν είναι ευκαιριακό και σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε και ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Σημείωσε ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων, οι προνοιακές δομές απαξιώνονται για να οδηγηθούν στην εμπορευματοποίηση, για να λειτουργήσουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με αυξημένα τροφεία κλπ.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για  τις δομές  πρόνοιας  τις οποίες όπως είπε απορρίπτουν τα υπόλοιπα κόμματα και οι κυβερνήσεις επειδή «κοστίζουν».  Τόνισε ότι η ευθύνη για αυτές τις δομές πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους, το οποίο πρέπει να διασφαλίζει την στελέχωση όλων των δομών Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και την επάρκεια υποδομών και μέσων για τη λειτουργία τους με όρους ασφάλειας και αξιοπρέπειας για τους περιθαλπόμενους και τους εργαζόμενους.

Κλείνοντας τόνισε ότι ψήφος στο ΚΚΕ  στις 21 Μάη εκφράζει τη συνέπεια λόγων – έργων, που δεν θα  απογοητεύσει το λαό,  που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ανάσες ανακούφισης, που φωτίζει κι ανοίγει δρόμο για την πραγματική διέξοδο.

 

Λάρισα 13/4/2023

Προηγούμενο άρθρο Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με ισχυρό ΚΚΕ
Επόμενο άρθρο Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στα Κέντρα Κοινότητας και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό