Ειδήσεις

Τίμησαν τους εκτελεσθέντες πατριώτες στο χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ


Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, έγινε στο χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χάλκης Β. Κωστούλης, από την οποία κατάγονταν πολλοί εκτελεσθέντες πατριώτες, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Συμπληρώνονται 79 χρόνια από εκείνη την ημέρα που 65 αγωνιστές, από τα χωριά του Πηλίου, των Τρικάλων και τη Χάλκη μεταφέρθηκαν σε τούτο το χώρο και εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τα καίρια πλήγματα που κατάφερναν οι αντιστασιακές ομάδες στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής…Σήμερα είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε και να απομονώσουμε φαινόμενα φασισμού, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας. Να μη μείνουμε απαθείς παρατηρητές,… το χρωστάμε σε εκείνους , το χρωστάμε στα παιδιά μας!… Σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν  να μας κάνουν να απολέσουμε την ιστορική μας μνήμη από τις καταστροφικές συνέπειες του ναζισμού στην ανθρωπότητα, η συλλογική μας μνήμη είναι το καλύτερο αντίδοτο…»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Χ. Κέλλας ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπίλλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Νταφόπουλος οι αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς και  Κ. Φιλιππούλης,ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχ. Βαρδακούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Ζαχαριάς και Γ. Ακριβούλης η Γ.Γ. του Δήμου ΚιλελέρΒ. Χλιάπη -Γκουνιαρούδη, ο πρόεδρος Γ. Τσικρίκας και τα μέλη του ΤΣ της ΤΚ Αγίων Αναργύρων, Αθ. Νιάκα – Ματράκη, Αλ. Παπανικολάου και Κ. Σιατραβάνης το μέλος του ΤΣ της ΤΚ Χάλκης Ασ. Τσινούλη, ο Αντισμήναρχος Σ. Νεοφώτιστος εκπρόσωπος του Α.Δ.Φ. Λαρίσης, ο  Αντισυνταγματάρχης Δ. Λόκας εκπρόσωπος του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, , ο αντιπύραρχος Αχ. Τσιφούτης εκπρόσωπος του διοικητή Π.Υ. Θεσσαλίας,η Υπαστυνόμος Α’ Σ. Μουλά εκπρόσωπος του Διοικητή του Α.Τ. Κιλελέρ και ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης Αθ. Παλιοβάιος και συγγενείς των πεσόντων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου ο Παναγιώτης Νταής
Επόμενο άρθρο Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρουλης παραβρέθηκε στο μνημόσυνο στα Τέμπη