Ειδήσεις

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας


«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μας δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε, για ακόμη μια φορά, την ευγνωμοσύνη μας σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, που με αυταπάρνηση προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ  τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εργάζονται με αίσθημα ευθύνης για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών με επίκεντρο τον άνθρωπο. Το αίτημα “Υγεία για όλους”, όπως είναι και το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι πιο επιτακτικό από ποτέ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας το κάνει πράξη, καθώς διαχρονικά επενδύει στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση της κρατικής υγείας και του ΕΣΥ» αναφέρει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. «Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο. Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι στη Θεσσαλία να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες, αξιόπιστες, ποιοτικές υπηρεσίες κρατικής υγείας. Αν θέλουμε να τιμήσουμε πραγματικά την σημερινή ημέρα, οφείλουμε να μην μείνουμε στα λόγια και στις ευχές, αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις με ουσία. Κι αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας το κάνει, στηρίζοντας το κρατικό σύστημα Υγείας, διαχρονικά και έμπρακτα, ώστε ακόμη και οι πλούσιοι να προστρέχουν σε αυτό και όχι οι φτωχοί στον ιδιωτικό τομέα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ στηρίζει το κρατικό σύστημα υγείας: με δράσεις και προγράμματα για την προστασία της δημόσιας υγείας,  με χρηματοδοτήσεις για την  προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού,  την κατασκευή νέων Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας,  την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων και τον εκσυγχρονισμό του μηχανοκίνητου εξοπλισμού με 20 νέα ασθενοφόρα και 6 Κινητές Μονάδες.

Με την  εμφάνιση της πανδημίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την 5η ΥΠΕ, το Πανεπιστήμιο και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναδιαμόρφωσε γρήγορα τους διαθέσιμους πόρους του  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, επενδύοντας 12,5  εκατομμύρια ευρώ, για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες αντιμετώπισης  του covid-19 σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειες, το ΕΚΑΒ και το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και 16  εκατομμύρια ευρώ για 549 προσλήψεις υγειονομικών με πλήρη μισθοδοτική και ασφαλιστική κάλυψη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι στη Θεσσαλία, είτε κατοικούν σε αστικά κέντρα, είτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό να αισθάνονται ασφαλείς. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αναίρεση. Κι αυτό το πολύτιμο αγαθό  συνεχίζουμε να υπηρετούμε με έργα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 19.200 μαθητές μεταφέρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο 5+1 ερωτήματα της ΠΑΚ Θεσσαλίας προς τον Χρ. Τριαντόπουλο για τους αμυγδαλοπαραγωγούς