Ειδήσεις

Παναγιώτης Νταής: Χρηματοδοτικά και θεσμικά εργαλεία στήριξης των Συνεταιρισμών


Την ανάγκη στήριξης του συνεταιριστικού κινήματος με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά και θεσμικά εργαλεία τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαρσάλων «ΕΠΙΠΕΑΣ».

Στη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Αθ. Καραϊσκο, ο κ. Νταής υπστήριξε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη μια «επανεκκίνηση» του συνεταιριστικού κινήματος, με πρώτο βήμα την παραχώρηση των περιουσιών των παλιών Ενώσεων, κάτι για το οποίο δεν έχει γίνει έως σήμερα τίποτα από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Υπάρχει ανάγκη συγκεκριμένων θεσμικών μέτρων, όπως η αύξηση της μοριοδότησης στους νέους συνεταιρισμένους αγρότες και η επαναπροκήρυξη των προγραμμάτων νέων αγροτών, πολλοί από τους οποίους είναι υποχρεωμένοι με το σημερινό καθεστώς να περιμένουν έως και δέκα χρόνια μετά την πρώτη ένταξη τους για να αγοράσουν εξοπλισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταής, ενώ επανέλαβε πως οι συνεταιρισμοί θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν με επιπλέον κεφάλαια κίνησης, αλλά και στο πεδίο των υποδομών τους, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ιδιόκτητες αποθήκες για τα προϊόντα. «Μια τέτοια κίνηση θα έδινε μεγάλη διαπραγματευτική δυνατότητα στους συνεταιρισμούς που λόγω της έλλειψης υποδομών βρίσκονται σήμερα στο έλεος των εμπόρων» είπε ο κ. Νταής.

Τέλος ο κ. Νταής σημείωσε πως η παρούσα κυβέρνηση έχει μια παγιωμένη εχθρική στάση απέναντι στο συνεταιριστικό κίνημα γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι συνεταιρισμένοι αγρότες έχουν μείνει προς το παρόν εκτός πληρωμών για τις επιδοτήσεις του βάμβακος.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Η δημοκρατία οφείλει να αμύνεται έναντι όσων μηχανεύονται την υπονόμευσή της
Επόμενο άρθρο Έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης