Ειδήσεις

Δήμος Κιλελέρ: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών


Ο Δήμος Κιλελέρ στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την αντιπυρική περίοδο 2023, καλεί τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους μέχρι 30 Απριλίου και συντήρηση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με την υπ. αριθ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη καθώς και την Υ.Α. 17647 του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καύσιμων ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Βάσει του Ν. 3852/2010 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 €το τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις.

Η παρούσα ανακοίνωση θεωρείται και ως προσωπική ειδοποίηση προς όλους τους πιο πάνω αναφερόμενους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνα πρόσωπα.

Ο Δήμος Κιλελέρ, όπως κάθε χρόνο, προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή , το περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας από Φάρσαλα: Στις 21 Μαΐου οι πολίτες επιλέγουν τον δρόμο της υπευθυνότητας και της προόδου
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη –συζήτηση πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ για τη Σχολική Στέγη