Ειδήσεις

Κέλλας από Φάρσαλα: Στις 21 Μαΐου οι πολίτες επιλέγουν τον δρόμο της υπευθυνότητας και της προόδου


Συναντήσεις με πολίτες των Φαρσάλων είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας. Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο και κάλεσε την τοπική κοινωνία να εμπιστευτεί εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Καταρχάς, αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, όταν τα Φάρσαλα επλήγησαν απ’ τον «Ιανό», αποτιμώντας θετικά την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ειδικότερα, σημείωσε:

«Οι καταστροφές ήταν μεγάλες και ξέρω τι περάσατε, γιατί ήμουν εδώ απ’ την πρώτη στιγμή.Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα, παρά τις όποιες καθυστερήσεις. Κατ’ επανάληψη, επισκέφτηκα τους αρμόδιους υφυπουργούς, Χρήστο ΤριαντόπουλοκαιΘοδωρή Λιβάνιο, προκειμένου να δοθούν οι αποζημιώσεις σε όλους τους δικαιούχους.

Παράλληλα, δημοπρατήθηκε το φράγμα της Σκοπιάς, προχώρησαν το αρδευτικό Υπέρεια – Ορφανά, αντιπλημμυρικά και έργα αγροτικής οδοποιίας, που έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στην ανάπτυξη της περιοχής».

Ο Χρήστος Κέλλας, εστιάζοντας στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα, τόνισε:

«Για πρώτη φορά, μέσα σε 3 χρόνια, δόθηκαναπό τον ΕΛΓΑ1 δις €. Πρόκειται για πόσοπολύ σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που είχαμε από την πανδημία. Σε γενικές γραμμές το κράτος ανταποκρίθηκε άμεσα και, κατά κοινή ομολογία, οι πολίτες των Φαρσάλων ένιωσαντην πολιτεία δίπλα τους.

Επί των ημερών μας, τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές υπήχθησαν στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% και επιστράφηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, που είχε καταργηθεί το 2015. Δόθηκαν προκαταβολές, άλλαξε ο κανονισμός του ΕΛΓΑ με αποζημίωση στο 100%. Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο πρωθυπουργός προχώρησε άμεσα στην κάλυψη των αυξήσεων στα τιμολόγια αγροτικού ρεύματος σε ποσοστό 80%».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αναφερθείς στις οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης, επισήμανε:

«Το δημόσιο χρέος αναμένεται φέτος να μειωθεί στο 160% του ΑΕΠ από το 186% που ήταν το 2018. Οι συντάξεις αυξήθηκαν κατά 8% μετά από 12 χρόνια.Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% και έφτασε στα 780€ συμπαρασύροντας σειρά επιδομάτων. Μειώθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές, μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% και η φορολογία στους συνεταιρισμένους αγρότες και στις ομάδες παραγωγών μειώθηκε κατά 50%».

Ο Λαρισαίος βουλευτής τόνισε, ακόμη, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποίησεόλες του τις δεσμεύσεις,σε αντίθεση με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας κατήργησε το ΕΚΑΣ και ενώ υποσχέθηκεκατώτατο μισθό στα 750€, διαμόρφωσε επί ημερών του τη γενιά των 300€. Εχθές, στην περιοδεία του στην Ελευσίνα, υποστήριξε ότι υποψήφιος των πανελλαδικών, που έγραψε κάτω απ’ τη βάση, “κόπηκε” απ’ την κ. Κεραμέως. Αιδώς, Αργείοι!».

Τον Χρήστο Κέλλα πλαισίωναν, μεταξύ άλλων,ο πρόεδρος Δημήτρης Γιακοβής και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ, Αικατερίνη Χατζηαντωνίου-Μανταλιά, Αγορίτσα Ανδρέου-Σαμουρέλη,ΔημήτρηςΓεωργατζήςκαι ΜιλτιάδηςΑγγελακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Μπασαγιάννης, Νίκος Γκατζόγιας, Σοφία Χατζηπλή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Ίφου, Βαγγέλης Κατσιαούνης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ Σταύρος Κουκουλιός, οι πρόεδροι των ΤΚ Κατωχωρίου και Πολυδαμείου, Βασίλης Βασιλόπουλος, Κώστας Βούλγαρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ Τάσος Δραχμάνης, ο πρόεδρος Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και τα μέλη του ΔΣ της ΟΝΝΕΔ Φαρσάλων, Μαρία Σπανοπούλου, Γιώργος Αλεξίου και Ορέστης Νάνης.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση δικτύωσης μεταξύ της ΔΥΠΑ και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Δήμος Κιλελέρ: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών