Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Έλα, φτάνει


Μετά τη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον σταθμό της Λάρισας, στο χώρο που λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση μέχρι το 2019 και ο οποίος σήμερα είναι σκουπιδαριό, έτρεξε ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, για να μας δείξει την πραγματική τηλεδιοίκηση και να ξεσκεπάσει τα «ψέματα». Ας σημειωθεί ότι αυτή την περίφημη πραγματική «τοπική τηλεδιοίκηση», στην οποία τόσο επιμένει η κυβέρνηση, δεν μας τη δείχνουν ποτέ. Γιατί δεν είναι κάτι που απεικονίζεται σε κανέναν υπολογιστή. Είναι ένα τραπέζι με μια γραμμή κι ένα λαμπάκι, ελάχιστα εντυπωσιακό. Τεχνολογία που πρέπει να υπάρχει από τον Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο.

Το βίντεο που καταγράφει την επίσκεψη του υφυπουργού είναι συγκλονιστικό:Δίπλα του είχε έναν σιδηροδρομικό υπάλληλο. Έναν κανονικό σταθμάρχη. Γύρω του, όλα τα κανάλια.Ο υφυπουργός στο βίντεο δείχνει κάτι που εμείς δε βλέπουμε και λέει: «Ιδού το σύστημα τοπικής τηλεδιοίκησης». Ο σιδηροδρομικός τον διορθώνει και απαντάει: «Αυτό είναι το σύστημα τοπικού ελέγχου». Και εξηγεί ότι, αυτό το σύστημα τοπικού ελέγχου εποπτεύει τη γραμμή 3,5 χιλιόμετρα πριν από τον σταθμό και 1,5 χιλιόμετρο μετά. Συνολικά 5 χιλιόμετρα, δηλαδή απόσταση που το τρένο διανύει σε δύο λεπτά. Ενώ, αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, θα έλεγχε τη γραμμή μέχρι το Πλατύ Ημαθίας, δηλαδή για 136 χιλιόμετρα. Εξηγεί σταθερά ότι, αυτή η τηλεδιοίκηση υπήρχε μέχρι το 2019 και δεν υπάρχει έκτοτε. Και ότι, ήταν ακριβώς εκεί που πήγε ο Τσίπρας. Και τότε, ένας παρατρεχάμενος του υφυπουργού τον πιάνει από το μανίκι και του λέει επιτακτικά: «Έλα, φτάνει…». Κι εκεί, διακόπτουν τον ‘’ενοχλητικό’’ σιδηροδρομικό.

Αυτό το «Έλα, φτάνει…» να το πει κάποιος στον Μητσοτάκη. Και να του πει ακόμα «Έλα, φτάνει…» για την εξωφρενική συνέντευξη που έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή του «Πρωταγωνιστές», που ευτυχώς είχε μικρή θεαματικότητα, όπου δεν δίστασε να πει σε ένα τραυματισμένο νεαρό κορίτσι που επέζησε από το δυστύχημα στα Τέμπη να «βάλει πλάτη» για να παραμείνει στην Ελλάδα. Δίχως ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς ανάληψη ευθυνών, σε μια συνέντευξη που εξελίχθηκε σ’ένα ακόμα φιάσκο, ο πρωθυπουργός φαίνεται να μην έχει καταλάβει τίποτα. Είκοσι τρεις ημέρες μετά το έγκλημα και με την κοινωνία στους δρόμους, η ερμηνεία του Μητσοτάκη είναι ότι για όλα φταίνε το κακό κράτος, το Δημόσιο και οι συνδικαλιστές.

«Έλα, φτάνει πια», κ. Μητσοτάκη, θα σου πουν το βράδυ των εκλογών που κι αυτές είχες την αναίδεια να μας τις ανακοινώσεις μέσω τηλεοπτικής εκπομπής χωρίς κανένα σεβασμό στους θεσμούς. «Έλα, φτάνει» λοιπόν, θα σου πει η κοινωνία που όλο και περισσότερο αναζητά τηλύση σε μία προοδευτική κυβέρνηση με προγραμματική συνεργασία.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για την Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Τεμπών καλεί όλους τους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους