Ειδήσεις

Μήνυμα της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για την Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821


Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες, Ο κοινός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, της απαρχής δηλαδή της εθνικής και πνευματικής σωτηρίας μας, έχει ως αρχή και βάση το ατίμητο αγαθό της Ελευθερίας και για τον λόγο αυτό η 25η Μαρτίου αποπνέει το μήνυμα της ελπίδας και γεμίζει με αισθήματα υπερηφάνειας τον απανταχού Ελληνισμό.

Ο αγώνας των Ηρώων και των Ηρωίδωντης Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, για την αποτίναξη του ζυγού της σκλαβιάς και γιαμια ελεύθερη πατρίδα, ήτανφαινομενικά ακατόρθωτος. Η εξέγερση ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, θεωρήθηκεαπό πολλούς εκ προοιμίου αποτυχημένη, δεδομένης και της καταδίκης της από τηνΙερά Συμμαχία των κραταιών Ευρωπαϊκών δυνάμεων. Όπως, όμως, έγραψε αργότερα ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, «στο θαύμα κι όχι στη λογική, χρωστάει την ανάστασή του το Γένος». Η αυτοθυσίατων Ελλήνων, έχοντας ως θεμέλιο λίθο την πίστη στο Θεό και τον πόθογια την Ελευθερία, ανέτρεψετις προβλέψεις. Μέσα από τα γεγονότα που ακολούθησαν,επιτεύχθηκεη ανεξαρτησία της Ελλάδας και η Επανάσταση, εξαιτίας των πανανθρώπινων αξιών, τις οποίες πρέσβευε, ενέπνευσε τον διαχρονικό σεβασμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόκληση για εμάς αποτελεί το να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές των προγόνων μας. Διατηρώντας και μεταφέροντας στο σήμερα τις πνευματικές αξίες και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν, καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προάσπισητης αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ζωής και των αξιών της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης, σε μια εποχή που αυτές κλονίζονται και απειλούνται. Τότε μόνο, θαοδηγήσουμε την πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει στο σύγχρονο κόσμο.

Αυτήν την παρακαταθήκη άφησε, άλλωστε, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης,ο οποίος απευθυνόμενος στους μαθητές του Γυμνασίου Αθηνών, είπε μεταξύ άλλων: «εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, δια να γίνει τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία…».

Η ΔιευθύντριαΠ. Ε. Λάρισας

 

Αικατερίνη Καραγιώργου

Χρόνια πολλά!

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας σε Γεωργαντά: Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων γεωπόνων
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Έλα, φτάνει